Najavljena pomoć opštine Vračar Beogradskom dramskom pozorištu Studio B

Objavljeno: 12.09.2016. 19:01 Izmenjeno: 12.09.2016. 19:01

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković obišao je Beogradsko dramsko pozorište i  razgovarao sa upravnikom Slobodanom Ćustićem. Dogovorena je bliskija saradnja, kao i finansijska podrška opštine Vračar toj kulturnoj instituciji koja početkom sledeće godine slavi 70 godina postojanja.

 

U susret jubileju Beogradskog dramskog pozorišta uprava opštine Vračar posetila je tu instituciju. U kakvim uslovima se radi, šta je tom pozorištu  neophodno, ali i planiranje zajedničke saradnje, međusobne podrške i kulturne strategije, o tome su razgovarali prvi čovek Vračara Milan Nedeljković i upravnik pozorišta Slobodan Ćustić.

Nedeljković je izrazio spremnost opštine da pomogne BDP-u i prilikom budućih građevinskih radova.

„Došli smo da razgovaramo sa direktorom Ćustićem i vidimo koji su planovi i potrebe BDP i gde bi lokalna uprava mogla da stupi na scenu i pomogne“, rekao je Nedeljković i najavio da će Dan opštine Vračar, 14. oktobar, biti obeležen upravo u BDP.

Ćustić je zahvalio Nedeljkoviću na poseti, navodeći da se na njegove pozive niko od prethodne opštinske vlasti nije odazivao.

„Ne samo što nisu ponudili pomoć nego su i odmagali kad su mogli i to vreme je koliko vidim prošlo“, rekao je Ćustić koji je naveo da je predsednik opštine Vračar pokazao „da ima sluha“ i razume da je pozorište centar duhovnosti.

Iz Beogradskog dramskog pozorišta najavljuju čak pet premijera do kraja godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana