Nagrađeni najbolji đaci opštine Savski venac beoinfo

Objavljeno: 02.07.2022. 18:08 Izmenjeno: 02.07.2022. 18:08

Predsednik opštine čestitao je đacima na postignutom izvanrednom uspehu tokom osmogodišnjeg školovanja i poručio da Opština ceni što ima ovako vredne i pametne mlade ljude.

Prijem za najbolje učenike iz svih osnovnih škola na Savskom vencu upriličen je i ove godine u svečanoj sali Opštine. Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i članica Opštinskog veća Ana Marinković uručili su vukovcima i đacima generacije vredne nagrade i priznanja.

– Obrazovanje je najsigurnija investicija, to svi znamo, a znamo i da nije lako imati sve petice tokom osam godina školovanja i biti najbolji među najboljima. Vi ste primer koji treba da slede generacije đaka koje nam dolaze i želim vam da nastavite sa ovako dobrim rezultatima tokom daljeg školovanja, te da upišete željene škole – rekao je Vidović.

Prilikom obraćanja napomenuo je da je Opština Savski venac i ove godine obezbedila za sve učenike završnih razreda osnovne škole besplatnu pripremnu nastavu kako bi se što bolje pripremili za polaganje male mature i upis u srednju školu.

– Naš cilj je da pomognemo učenicima, ali i da roditeljima olakšamo i smanjimo troškove. Organizujemo i besplatne kurseve jezika za decu i mlade, a redovno su im u ponudi i besplatni sportski programi. Ulažemo u uređenje škola, vrtića, trudimo se da izgradimo i uredimo što više parkova i dečjih igrališta, sve u cilju da obezbedimo što bolje uslove za odrastanje budućih generacija – zaključio je Vidović uz napomenu da su vrata Opštine Savski venac i ubuduće otvorena za sve građane.

Za nosioce Vukove diplome su obezbeđeni vrednosni vaučeri za kupovinu sportske opreme u „Sport Vision” radnjama u iznosu od osam hiljada dinara, a za đake generacije vaučeri u iznosu od 15 hiljada dinara i električni trotineti sa kacigama.

Sa teritorije Savskog venca ove godine nagrađeno je 49 najboljih učenika, 40 vukovaca i devet đaka generacije, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana