Nagrada „Neven“ Jasminki Petrović Studio B, Tanjug

Objavljeno: 06.10.2016. 22:09 Izmenjeno: 06.10.2016. 22:17

U Svečanoj sali Skupštine grada Beograda uručene su nagrade „Neven“ .Nagrada „Neven“ se tradicionalno dodeljuje u toku Dečje nedelje, a ustanovljena je 1955. godine sa ciljem da podstiče stvaralaštvo za decu, afirmiše autore i najuspešnija ostvarenja za decu.

Nagrada „Neven“ za 2015. godinu  uručena  je Jasminki Petrović za knjigu „Leto kad sam naučila da letim“, u izdanju „Kreativnog centra“.

Odluku da nagrada „neven“ u konkurenciji 32 knjige, pripadne Petrovićevoj doneo je žiri za beletristiku u sastavu Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet.

Najbolji ilustrator je Marina Milanović, nagrađena za za ilustraciju knjige „Izokrenuta priča“ u izdanju „Zavoda za udžbenike“.

Žiri, koji su činili Olivera Batajić, Bojan Stevanić i Bratislav Milenković, u izboru je imao 33 naslova.

U kategoriji popularna nauka stiglo je 16 knjiga, a žiri u sastavu Ljubica Urošević, Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet izabrao je knjigu izdavačke kuće „Laguna“ – „Urnebesna fizika“ autora Svetislava Paunovića, Branka Stevanovića i Igora Kolarova.

Na ovogodišnji konkurs je stiglo 64 naslova 12 izdavačkih kuća.

Nagrada „Neven“ se tradicionalno dodeljuje u toku Dečje nedelje, a ustanovljena je 1955. godine sa ciljem da podstiče stvaralaštvo za decu, afirmiše autore i najuspešnija ostvarenja za decu, podsećaju  iz organizacije „Prijatelji dece Srbije“.

Nagradu čine povelja čiji je autor Dušan Petričić i novčani iznos.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Ponedeljak
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana