Nagrada „Bojan Stupica“ Tomiju Janežiču

Objavljeno: 15.03.2016. 19:32 Izmenjeno: 15.03.2016. 19:32

Najugledna i najznačajnija nagrada za pozorišnu režiju „Bojan Stupica“, za 2015. godinu, pripala je slovenačkom reditelju Tomiju Janežiču, saopštilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Janežič je 31. laureat priznanja UDUS-a, a nagrađen je za najbolju režiju u konkurenciji od 20 premijerno izvedenih predstava u srpskim profesionalnim pozorištima u periodu od 1. aprila 2013. do 31. marta 2015. godine.

Nagrađena predstava je „Opera za tri groša“ Bertolda Brehta i Kurta Vajla i nastala je kao koprodukcija Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ (Cetinje) i Srpskog narodnog pozorišta (Novi Sad).

Odluku je većinom glasova doneo žiri u sastavu: reditelj Boris Liješević (prethodni laureat i predsednik žirija), prof. Boško Milin, dramaturg i pozorišni kritičar i Željko Hubač, dramaturg i dramski pisac.

Nagrada „Bojan Stupica“ sastoji se od plakete sa likom Bojana Stupice, rad akademskog vajara Stevana Bodnarova, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade finansijski podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana