Nacionalna akademija za javnu upravu Studio B

Objavljeno: 18.11.2020. 19:55 Izmenjeno: 19.11.2020. 14:53

Osnovni cilj obuke je efikasnija javna uprava na svim nivoima, koja će, istakla je premijerka, lokalnim čelnicima pomoći da brže, lakše i efikasnije rešavaju probleme građana i svakodnevno im pomažu i bez novca

Građani su najvažniji u svakoj našoj priči poručila je gradonačelnicima i predsednicima opština premijerka Ana Brnabić na početku obuke u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

Pre Nacionalne akademije za javnu upravu u Srbiji nije postojala nijedna institucija koja se kontinuirano bavila edukacijom službenika na lokalu. Program je veoma konkretan, nema prazne dosadne priče i ova obuka će vam pomoći da bolje radite svoj posao, poručila je polaznicima Ana Brnabić.

Kada završite obuku bićete “komletan paket”, mnogo sposobniji da se posvetite svakom pojedincu i na brži, moderniji i efikasniji način vodite lokalne zajednice, istakla je Marija Obradović, ministarka Državne uprave i lokalne samouprave. Važno je da čelnici opština imaju priliku da se upoznaju sa novim tendencijama i da stiču liderske veštine, istakla je Obradovićeva.

Ljudi, gradovi i opštine, za premijerku i mene su najvažniji posao i mi ne pravimo distancu od svojih saradnika, na bilo kom nivou. Ne možemo da se igramo s poverenjem građana, naš zajednički zadatak je da državu učinimo efikasnijom, poručila je Marija Obradović.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana