Na Zvezdari počela akcija „Primarna selekcija na kućnom pragu” Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 11. 06. 2019. 16:14:50

Projekat „Primarna selekcija na kućnom pragu” počeo je postavljanjem tri kontejnera za primarnu selekciju otpada i radionicom sa predškolcima u vrtiću „Zvezdani gaj.”

To je projekat koji na teritoriji mesne zajednice Zeleno brdo sprovoditi opština „Zvezdara” u saradnji sa JKP „Gradska čistoća” i udruženjem „Zvezdarski Ekološki Centar – ZEC”, saopšteno je iz opštine.

Cilj akcije, čiji je moto „Može svako, jer je lako!” je zdravije i čistije životno okruženje kroz smanjenje i reciklažu ambalažnog otpada koji svakodnevno stvaramo u svom domaćinstvu.

Potpisivanjem ugovora sa JKP „Gradska čistoća“ svako domaćinstvo na teritoriji Zeleno brdo imaće uslugu zbrinjavanja ambalažnog otpada iz domaćinstva, a kao podsticaj dobiće besplatno biorazgradive kese za odvajanje ambalaže i pravo na popust od 20% na usluge JKP „Gradska čistoća”.

Udruženje „Zvezdarski Ekološki Centar – ZEC” pružiće stručnu i kvalitetnu obuku volontera (učenika i studenata), koji će u narednom periodu posetiti svako domaćinstvo na Zelenom brdu i  dati odgovore na sva dodatna pitanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 28°C
Min: 13°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana