Na Vračaru dezinfekcija škola Studio B

Objavljeno: 23.04.2020. 14:14 Izmenjeno: 23.04.2020. 14:14

Počela je dezinfekcija škola na teritoriji opstine Vračar. Pocetkom aprila krenuli smo da dezinfikujemo stambene zgrade i ulice a sada su na red došle i škole, rekao je predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković i dodao da je najbitnije da kada počne školska godina đaci sednu u čiste klupe i učionice.

Predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković obišao je danas Osnovnu školu „Sveti Sava“ i tom prilikom najavio da će na Vračaru biti izvršena dezinfekcija svih osnovnih i srednjih škola.

„Gradska opština Vračar i Štab za vanredne situacije Opštine je 4. aprila počeo sa dezinfekcijom svih stambenih zgrada na našoj teritoriji, na kojoj ima 2.200 objekata. Prvih 970 zgrada je dezinfikovano, a potom smo počeli i sa dezinfekcijom svih ulica. Nakon što su dezinfikovane 23 ulice na redu je dezinfekcija 14 škola koje se nalaze na našoj opštini“, izjavio je predsednik Opštine Vračar i najavio da je nakon jučerašnje dezinfekcije III beogradske gimnazije danas počela dezinfekcija OŠ „Sveti Sava“.

Predsednik Nedeljković je istakao da je Osnovna škola ‘“Sveti Sava“ jedna od najstarijih, ali i najvećih škola koju pohađa 930 učenika. On je izjavio da će u okviru čišćenja biti dezinfikovane sve učionice i svi objekti u okviru škole, kao što je napr. fiskulturna sala, a da se za dezinfekciju koristi natrijum hipohlodir, koji je je potpuno bezbedan po zdravlje.

„Kada deca budu ponovo počela da pohađaju školu imaće potpuno bezbedan i dezinfikovan prostor. Juče je dezinfikovana jedna od najstarijih gimnazija u Beogradu – III beogradska gimnazija. Istovremeno nastavljamo sa dezinfekcijom preostalih stambenih zgrada i ulica, a evo počinjemo i dezinfekciju osnovnih i srednjih škola“, zaključio je prvi čovek Opštine.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Jovana Milenković zahvalila se predsedniku Nedeljkoviću i Gradskoj opštini Vračar što su omogućili učenicima da se bezbedno i sigurno vrate u školske klupe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana