Na Tari održan Kolegijum ministra odbrane i Generalštaba VS Tanjug

Objavljeno: 23.05.2020. 13:09 Izmenjeno: 24.05.2020. 15:09

Na početku sednice, minutom ćutanja odata je počast trojici pripadnika Vojske Srbije koji su preminuli od posledica infekcije Kovid-19, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na Tari je  održana zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Na sednici kojom je rukovodio ministar odbrane Aleksandar Vulin analizirana je realizacija ključnih zadataka Vojske Srbije u prethodnom periodu, sa posebnim akcentom na izvršenju zadataka Ministarstva odbrane i Vojske Srbije tokom vanrednog stanja.

Zaključeno je da je dostignuti visok nivo operativnih sposobnosti direktno uticao na spremnost Vojske Srbije da u potpunosti izvrši sve dodeljene zadatke tokom vanrednog stanja, uz primenu i poštovanje svih mera zaštite.

U saopštenju se dodaje da je realizacijom ključnih zadataka i opremanjem savremenim naoružanjem i vojnom opremom, zahvaljujući ličnom angažovanju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, Vojska Srbije značajno unapredila operativne sposobnosti u svim segmentima.

Naredne aktivnosti biće usmerene ka daljem jačanju operativnih sposobnosti Vojske Srbije i očuvanju mira i zaštite bezbednosti svih građana Srbije, kaže se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 18°C
Min: 11°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana