Na snazi nove mere Tanjug

Objavljeno: 05.04.2021. 07:50 Izmenjeno: 06.04.2021. 08:08

Nove mere važe jutros od šest sati. Svi objekti i ustanove kojime je rad dozvoljen rade od 6 časova ujutro do 22 časa.

Krizni štab za zaštitu od zarazne bolesti kovid-19 predložio je nove mere za suzbijanje epidemije, koje važe od jutros u šest časova.

Bitna novina je da svi objekti i ustanove kojime je rad dozvoljen imaju jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6 časova ujutro do 22 časa, saopšteno je iz Vlade Srbije

Ugostiteljskim objektima sa baštom od danas je dozvoljen rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog, podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Zabranjeno je izvođenje scensko-muzičkog programa, odnosno živa muzika u baštama.

Kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu, dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno sedam dana u nedelji.

Još ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju da obezbede poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu.

Izuzetak su fitnes klubovi, spa-centri, teretane i slično, gde mora biti obezbeđeno 16 kvadratnih metara po osobi.

U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.

Vlada Srbije napominje da će od jutros biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritorije cele Srbije.

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije, veterinarske ambulantne i slično mogu raditi non-stop svakog dana, kao i do sada.

Vlada Srbije je još jednom pozvala na poštovanje svih epidemioloških mera i apelovala na ličnu odgovornost svih građana.

Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovnika i svođenja socijalnih kontakata na minimum, ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima.

 

U Beogradu manje od hiljadu novozaraženih

U Srbiji je u poslednja 24 sata korona virus potvrđen kod 3.304 osobe od 11.711 testiranih, a preminulo je 36 pacijenata.

Broj novih slučajeva korona virusa u Beogradu u poslednja 24 sata posle dužeg vremena manji je od hiljadu pošto je potvrđeno 973 novoobolelih.

U Nišu je registrovano 162 novozaraženih a u Novom Sadu 157. Slede Kragujevac sa 94, Kraljevo sa 93, Valjevo sa 74 novozaraženih i Smederevo sa 70.

Leskovac ima 69 novih slučajeva, Subotica 68, Pančevo 57 i Užice 54.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana