Na Sajmu zapošljavanja „Link2job” ponuđeno 450 radnih mesta Beoinfo

Objavljeno: 10.05.2019. 16:11 Izmenjeno: 10.05.2019. 16:11

Na Sajma zapošljavanja „Link2job” u hotelu „Metropol”, ove godine je predstavljeno oko 40 izlagača i ponuđeno 450 radnih mesta.

foto Beoinfo
Član Gradskog veća Dragomir Petronijević,  državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović i zamenik direktora beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Siniša Knežević, prisustvovali su otvaranju Sajma zapošljavanja.

Petronijević je čestitao „Link grupi” na odlično organizovanom sajmu, koji iz godine u godinu povećava standarde sajmova za zapošljavanje.

– Ovakvi sajmovi, koji su privatna inicijativa, sadrže kurseve engleskog jezika, onlajn kurseve veština na koji način predstaviti sebe, te danas svi posetioci od 10 do 18 sati mogu da dobiju onlajn besplatni kurs engleskog jezika i jedan od Majkrsoft modula. Pored toga, očekuju ih i kurs veštine za unapređenje radne biografije, besplatna izrada profesionalnih fotografija, korisna predavanja i radionice – rekao je član Gradskog veća.

On je naglasio da je u Beogradu trenutno 78.861 osoba nezaposlena, što je u odnosu na 2014. godinu, kada je postavljen na fuknciju predsednika Saveta za zapošljavanje Grada Beograda, evidentan napredak.

– Tada je broj nezaposlenih u našem gradu bio skoro 109 hiljada i u odnosu na današnje rezlutate primetna je razlika, ali to nije dovoljno. Zbog toga je Grad Beograd ove godine odvojio 300 miliona dinara za razvoj preduzetništva – naglasio je Petronijević i dodao da Grad Beograd nastavlja saradnju sa Vladom Republike Srbije u organizaciji raznih manifestacija, takmičenja i programa.

On je pozvao sve sugrađane koji su zanuteresovani da prate web-stranicu Nacionalne službe za zapošljavanje i Fonda za razvoj Republike Srbije, koji je ove godine izdvojio čak šest miliona dinara za start-ap kredite.

– Posao se ne čeka, za posao se bori. Mora da se radi na usavršavanju svojih veština i znanja. Beograd će nastaviti sa svojim obukama i programima i nadam se da će u narednih nekoliko godina nezaposlenost biti jedna od najnezanimljivijih tema u našem gradu – rekao je on.

Božovićeva je pozvala nezaposlene i poslodavce da se prijave na javni poziv za učešće u finansiranju programa obuke na zahtev poslodavca Nacionalne službe za zapošljavanje, koji je raspisan 3. aprila, te da se tako uključe u akciju smanjenja nezaposlenih u Srbiji.

– U Srbiji je 2012. godine nezaposlenost bila 27 odsto, a danas u 2019. godini je drastično smanjena. Planiramo da u drugom kvartalu 2019. godine iznosi skoro 10 odsto – rekla je Božovićeva i dodala da je sajam „Link2job” primer dobre prakse kojom se postižu dobri rezultati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana