Na opštini Grocka otvorene hladnjače Brestovik Studio B

Objavljeno: 29.04.2017. 17:08 Izmenjeno: 29.04.2017. 17:08

U naselju Brestovik, na opštini Grocka, svečano su otvorene hladnjače Brestovik kapaciteta 1400 tona. Zahvaljujući voćarskoj zadruzi Borovnica i opštini Grocka koje su izgradile hladnjače, doprineće se proizvodnji, izvozu, investiranju u privredu i agrar Srbije, a stanovnike tih naselja očekuju nova radna mesta.

 

Uspešan agrar u Srbiji, razvoj proizvodnje i skladištenje borovnica i drugih vrsta voća, izvoz i privlačenje investitora, sada će biti moguće zahvaljujući hladnjačama Brestovik. Direktor hladnjača Marko Nedeljković kaže da su ih sagradili da bi povratili veru u agrar Srbije i išli u korak sa Evropom, a svojim sugrađanima obezbedili nova radna mesta.

O uspehu Voćarske zadruge Borovnica govori činjenica da su prve zasade podigli 2014. godine na površini od skoro 8 hektara a tri godine kasnije, zasadi borovnica prostiru se na 16 hektara u neposrednoj blizini hladnjača i broje preko 50 000 sadnica. Pored zadruge Borovnica, doprinos u izgradnji hladnjača dala je i opština Grocka.

Opština Grocka nastaviće da posvećuje pažnju poljoprivrednim proizvođačima u skladu sa njihovim potrebama i opremanju protivgradnih stanica. U narednom periodu radiće se putni prilazi do njiva i  pristupni putevi između sela i autoputa, zahvaljujući Vladi Srbije koja je za razvoj infrastrukture ove opštine izdvojila 200 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana