Na Krfu odata pošta stradalim srpskim vojnicima Beinfo

BeogradBeograd Pocetna 21. 05. 2019. 22:02:39

Na Krfu obeležena 155-godišnjica prisajedinjenja Jonskih ostrva Grčkoj. Gradonačelnik Krfa, Konstantinos Nikolouzos istakao značaj povezanosti gradova u oblasti kulture, privrede, obrazovanja kao i produbljivanju prijateljskih odnosa među njima.

vidokrf24092014

Član Gradskog veća Fadilj Eminović prisustvovao je danas na Krfu obeležavanju 155-godišnjice prisajedinjenja Jonskih ostrva Grčkoj. Gradonačelnik Krfa,  Konstantinos Nikolouzos  obratio se prisutnima među kojima su pored građana bili visoki vojni i državni funkcioneri Grčke kao i mnogi zvaničnici i delegacije iz drugih zemalja.

Prilikom obraćanja, gradonačelnik Nikolouzos je istakao značaj povezanosti gradova u oblasti kulture, privrede, obrazovanja kao i produbljivanju prijateljskih odnosa među njima.

Krf je za našu istoriju od velikog značaja jer je bio „ostrvo – spasa” kada su tu našli utočište spski vojnici nakon povlačenja preko Albanije u Prvom svetskom ratu. To je grad kojem mnogo dugujemo – rekao je tom prilikom Eminović.

On je istakao da od tada pa sve do danas prijateljstvo između srpskog i grčkog naroda traje i da se produbljuje kroz turizam, privredu, razne kulturne, umetničke i sportske aktivnosti.

Nakon parade i defilea orkestra kroz grad položeni su venci na Spomen obeležje prisajedinjenja Jonskih ostrva Grčkoj i odata je pošta stradalim srpskim vojnicima koji su sahranjeni  u „Plavoj grobnici”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 29°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana