„Na kafi kod kneginje Ljubice“ Studio B

Objavljeno: 07.02.2020. 12:01 Izmenjeno: 07.02.2020. 17:32

Putovanje u istoriju kroz ispovest vladarke obnovljene Srbije svake druge i četvrte nedelje u mesecu, od 14 časova.

Monodrama „Na kafi kod kneginje Ljubice“ je prvi muzejski teatar kod nas nastao pre deset godina i koji se uspešno se izvodi u autentičnom ambijetu Konaka kneginje Ljubice u organizaciji Muzeja grada Beograda i Turističke organizacije Beograda.

Posetioci su u prilici da u zdanju iz 19. veka, kroz životnu ispovest kneginje Ljubice Obrenović, uz posluženje kafom i ratlukom, na upečatljiv i interaktivan način upoznaju prvu vladarku obnovljene Srbije. Krećući se kroz odaje starog Konaka, čuće činjenice o najznačajnijim događajima i ličnostima iz vremena kneza Miloša Obrenovića, i saznati detalje iz njihovog bračnog života, kneževim neverstvima, načinu opremanja domova u to vreme, kao i odevanju i vaspitanju dece.

Monodramu izvodi Nataša Popovska, viši kustos Muzeja grada Beograda.

Monodrama „Na kafi kod kneginje Ljubice“ na srpskom jeziku održava se u Konaku kneginje Ljubice u dva redovna termina: svake druge i četvrte nedelje u mesecu od 14 časova. Prvi redovni termini su 9. i 23. februar 2020. godine.

Predstava traje sat vremena, nakon čega posetioci mogu obići ceo Konak i pogledati stalnu izložbenu postavku “Enterijeri beogradskih kuća 19. veka”.

Kako se navodi u saopštenju, u Konak je neophodno doći najmanje 10 minuta pre njenog početka. Broj mesta je ograničen na 45 po terminu. Predstava se preporučuje osobama starijim od 10 godina.

Ulaznice po ceni od 450 dinara se mogu kupiti na blagajni Konaka kneginje Ljubice, na prodajnim mestima https://www.tickets.rs/partners, kao i online na sajtu www.tickets.rs

Program se izvodi na srpskom i engleskom  jeziku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 7°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana