Na izletištima u Beogradu veselo, uglavnom mladi tanjug

Objavljeno: 01.05.2022. 12:10 Izmenjeno: 01.05.2022. 12:10

Iako je jutro u Beogradu bilo prohladno i tmurno, meteorolozi su najavili sunčan dan sa maksimalnom temperaturom do 22 stepena.

foto tanjug

 

Međunarodni praznik rada 1. maj obeležava se danas, a u Beogradu je, tradicionalni prvomajski uranak, okupio veliki broj mladih na beogradskim izletištima Košutnjaku i Adi Ciganliji gde se od ranih jutarnjih sati roštilja, uz muziku i piće.

Kao i svake godine, na popularno beogradsko izletište u Košutnjaku još sinoć su došli mladi Beograđani koji prvomajski, praznični dan provode u društvu, uz roštilj i muziku.

Prvomajski uranak na Košutnjaku dočekao je student Aleksandar Stojaković koji je sa društvom stigao oko 22 sata i planira da tamo provede ostatak dan.

„Ovaj praznik za mene je način ili povod da odem u prirodu sa prijateljima, da napravimo roštilj“, kazao je Stojaković za Tanjug.

Studentkinja Filološkog fakulteta u Beogradu Sofija Nasković kaže da je sa društvom na izletište stigla jutros oko 4.00h, da su uranak dočekali u lepom raspoloženju, te da su poneli nekoliko društvenih igara kojima će popuniti dan.

„Za mene je ovaj praznik jedan od dana koji mogu da posvetim svojim prijateljima i dan kada mogu da uživam u prirodi i da ne razmisljam ni o čemu“, rekla je Našković.

Prvomajski uranak povod je za druženje sa prijateljima u prirodi i za Ðorđa Purića, koji je sa nekoliko drugara stigao juče oko 18.00 sati, kako bi našli odgovarajuće mesto za kampovanje.

„Razvukli smo šatore, lepo se družimo, malo ćemo roštiljati, poneli smo frizbi, alkohol“, kazao je on.

Luka Dimitrijević iz Beograda planira da na izletu ostane sa društvom do večeras i da uz priču i badminton provede dan sa prijateljima.

„Trenutno spremamo roštilj i igramo badminton, biće nam zanimljivo, ostaćemo do večeras, sve dok nam ne bude dosadno“, kazao je on.

Na Košutnjaku je vesela atmosfera, čuje se muzika, puno je mladih koji su posle dve godine pandemije, prvi put došli na prvomajski uranak bez ikakvih epidemioloških ograničenja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana