Na graničnom prelazu Gradina kolona teretnih vozila Tanjug

Objavljeno: 24.01.2022. 12:16 Izmenjeno: 25.01.2022. 14:11

Na naplatnoj stanici Dimitrovgrad obustavljen je prolaz za teretna motorna vozila.

Na auto-putu E-80, od graničnog prelaza Gradina do portala Progon, zbog zadržavanja vozila na graničnom prelazu Gradina, formirana je kolona teretnih motornih vozila u zaustavnoj saobraćajnoj traci, saoštili su Putevi Srbije.

 

Savetuju se učesnici u saobraćaju da, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

 

Prema informacijama AMS S, snežne padavine u Srbiji su uglavnom prestale, ali sada jak mraz svaku vlažnu deonicu pretvara u led, pa se savetuje vozačima da voze pazljivo i ranije krenu na put jer su u ovakvim uslovima vožnje česti zastoji i prekidi u saobraćaju.

Zbog izvođenja radova na izgradnji nove petlje Bubanj Potok na Obilaznici oko Beograda i njenog uklapanja sa postojećim autoputem, na AP E-75 u smeru ka Nišu, saobraćaj se odvija po izmenjenom režimu od zone isključenja sa autoputa na Kružni put do petlje Tranšped.

Radovi se odvijaju u desnoj kolovoznoj traci, u smeru ka Nišu.

Saobraćaj se odvija levom kolovoznom trakom (smer Niš – Beograd), i to preticajnom i voznom trakom za smer kretanja vozila od Beograda ka Nišu, dok se zaustavnom trakom odvija saobraćaj za smer kretanja vozila od Niša ka Beogradu.

Do 1. februara 2022. biće izvođeni radovi na rehabilitaciji državnog puta II A reda broj 147, deonica Žabari – Velika Plana.

U toku izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem, navedeno je u saopštenju AMSS.

AMS S upozorava na deonice s ledom i zastoje u saobraćaju

Snežne padavine su uglavnom prestale, međutim sada jak mraz svaku vlažnu deonicu pretvara u led, a u ovakvim uslovima vožnje česti su zastoji i prekidi u saobraćaju, upozorava Automoto savez Srbije u najnovijem izveštaju o izmenama u režimu saobraćaja zbog radova na putevima.

AMS S u izveštaju navodi da je zbog radova na izgradnji mosta preko reke Pepeljuše u levoj kolovoznoj traci budućeg auto-puta E-761, na deonici Kruševac (Jasika) – Koševi došlo do suženja državnog puta sa leve strane.

Produžavaju se radovi na sanaciji klizišta Gračanica na deonici Mijoska – granični prelaz Gostun i trajaće do 31. januara, a u toku izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Alternativni putni pravac je deonica Kolovrat – Jabuka.

Zbog izvođenja radova na izgradnji nove petlje Bubanj Potok na Obilaznici oko Beograda i njenog uklapanja sa postojećim autoputem, na AP E-75 u smeru ka Nišu, saobraćaj se odvija po izmenjenom režimu od zone isključenja sa autoputa na Kružni put do petlje Tranšped.

Radovi se odvijaju u desnoj kolovoznoj traci, u smeru ka Nišu. Saobraćaj se odvija levom kolovoznom trakom (smer Niš – Beograd), i to preticajnom i voznom trakom za smer kretanja vozila od Beograda ka Nišu, dok se zaustavnom trakom i devijacijom odvija saobraćaj za smer kretanja vozila od Niša ka Beogradu. Izmenjen je režima saobraćaja na delu državnog puta iz pravca Subotice ka Novom Sadu.

Do 31. januara odmorište Zobnatica biće zatvoreno zbog izvođenja radova na ulivnoj i izlivnoj traci sa odmorišta. Sledeće dostupno odmorište je stanica za snabdevanje gorivom OMV.

Do 1. februara izvodiće se radovi na rehabilitaciji deonice Žabari – Velika Plana, a saobraćaj će se za to vreme odvijati naizmeničnim propuštanjem.

U toku su radovi na sanaciji otcepljenja kolovoza na deonici Arilje – Prilike, kod mesta Klisura. Radovi se izvode u periodu od 7 do 15 časova, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Nakon 15 časova saobraćaj se odvija normalno.

Do 15. februara produženi su radovi na redovnom održavanju parking odmorišta Jerina u blizini petlje Vodanj, a odmorište će biti zatvoreno u smeru Beograd – Niš. Privremena saobraćajna signalizacija će biti postavljena od početka izlivne trake parkinga. Sledeće dostupno odmorište je stanica za snabdevanje gorivom Lukoil nakon 17km od parking- odmorišta Jerina.

Oprezno tokom vožnje, prilagoditi brzinu zimskim uslovima

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ apelovalo je na učesnke u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje, koriste zimske gume i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu jer se, prema upozorenju RHMZ-a,  očekuje ledeni dan.

Kako se navodi u saopštenju, u većem delu zemlje očekuje se umeren i jak mraz sa temperaturama od -17 do -6 stepeni celzijusa, na planinama i oko -20 stepeni, na području Beograda najniža temperatura od -12 do -8, a najviša 0 stepeni.

Dnevna temperatura u većini mesta biće od -4 do 2 stepena celzijusa, navodi se i ukazuje da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

„Putevi Srbije“ navode da je na putu Kuzmin – Sremska Rača, neposredno posle graničnog prelaza Sremska Rača, na snazi izmena režima saobraćaja zbog radova na izgradnji devijacije, u sklopu izgradnje prilazne konstrukcije mosta preko reke Save.

Kako se dodaje, u zoni radova saobraćaj se odvija dvosmerno, pod privremenim režimom saobraćaja, a planirani rok završetka radova je kraj marta.

U saopštenju se, između ostalog, navodi da će se na putu Leskovac (Strojkovce) – Leskovac do 1. maja od 7 do 17 sati izvoditi radovi na redovnom održavanju, zbog čega će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće regulisan ručno (mahačima).

 

Velika kolona teretnjaka na graničnom prelazu Gradina

Na autoputu E-80, od graničnog prelaza Gradina do naplatne stanice Dimitrovgrad zbog zadržavanja vozila na graničnom prelazu Gradina formirana je kolona teretnih motornih vozila, a na naplatnoj stanici Dimitrovgrad obustavljen je prolaz teretnim vozilima, saopštili su Putevi Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije u 13.15 časova na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje teretna vozila čekaju 180 minuta, na prelazima Šid i Horgoš 240, , a na prelazima Gradina i Kelebija 120 minuta.

Putevi Srbije upozoravaju vozače i na izmenu i režimu saobraćaja na pojedinim deonicama zbog radova, pa tako na autoputu E-75, na potezu između petlje Vodanj i petlje Kolari u zoni petlje Kolari do 1. marta saobraćaj se odvija zaustavnim trakama. Petlja Kolari u smeru Kolari-Beograd ostaje zatvorena za saobraćaj.

Na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja od 7 do 16 časova izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoza, zbog čega se vozila propuštaju naizmenično uz semaforsku signalizaciju. Planirano je da radovi traju do 1. aprila ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Na deonici Pazarište – Tutin, Nadumce obustavljen je saobraćaj do 1. jula, a alternativni putni pravac je Pazarište – Dojeviće; Dojeviće – Novi Pazar; Novi Pazar – Bregovi; Bregovi – Tutin. Alternativni pravac za lokalni saobraćaj podrazumeva povremeno propuštanje vozila u toku dnevnog dela dana, a u toku noći saobraćaj će biti potpuno obustavljen.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana