Sledeće nedelje počinje sezona turističkih čarter letova Tanjug

Objavljeno: 22.04.2016. 18:05 Izmenjeno: 22.04.2016. 18:05

Na Aerodromu „Nikola Tesla“ sledeće nedelje počinje sezona turističkih čarter letova, koja će trajati sve do početka oktobra, a očekuje se da će u sezoni više od 250.000 ljudi putovati na ovaj način, saopšteno je danas iz te kompanije.

To je, kako je navedeno, za oko 15 odsto više u odnosu na prošlu sezonu. Najvažnija novina su direktni letovi srpskog nacionalnog avio-prevoznika Er Srbija iz Beograda ka Sjedinjenim Američkim Državama, koji će doprineti velikom porastu broja transfernih putnika.

Red letenja Er Srbije predviđa i povećanje kapacita ka svim sezonskim turističkim destinacijama kao što su Dubrovnik, Malta, Split i Pula, dok će letovi za Ohrid biti obnovljeni posle nekoliko godina.

Zbog velikog interesovanja, pored letova u redovnom saobraćaju, biće uvedeni i čarter letovi za Atinu, Barselonu, Solun i Tivat.

Brojni turisti će već u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika imati priliku da direktnim čarter letovima otputuju na najatraktivnije evropske turističke destinacije, poput Madrida, Barselone, Nice, Napulja, Pize i Malage, dok ce egipatska kompanija Er Kairo obnoviti letove za Hurgadu na Crvenom moru.

Prema najavama, ocekuje se da ovogodišnja ponuda letovališta do kojih će se leteti direktno iz Beograda bude najbogatija do sada. Među novim destinacijama izdvajaju se Parg, Lefkada, Samos i Limnos u Grčkoj, Burgas u Bugarskoj, kao i pokrajina Kalabrija na jugu Italije.

Uobičajeno veliki obim saobraćaja sa Grčkom, prema trenutnim najavama, ove godine biće uvećan za 50 odsto, uz obavljanje letova ka oko 15 aerodroma, dok će broj polazaka ka Španiji biti udvostručen u odnosu na prošlu sezonu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana