Na Adi otvorena Prva beogradska olimpijada za penzionere tanjug

Objavljeno: 06.09.2022. 11:52 Izmenjeno: 06.09.2022. 12:28

Šapić je rekao da će Grad učiniti sve da se obezbedi što kvalitetniji život penzionera i poručio da su događaji, poput današnjeg, uvek dobri i sa najboljom atmosferom.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić otvorio je na Adi Ciganliji Prvu beogradsku olimpijadu sporta i rekreacije penzionera, u kojoj će se oko 250 najstarijih sugrađana nadmetati u pet disciplina – štafetno brzo hodanje, fudbal, košarka, pikado i šah.

Šapić je rekao da će grad učiniti sve da se obezbedi što kvalitetniji život penzionera i poručio da su događaji, poput današnjeg, uvek dobri i sa najboljom atmosferom.

„Kada bi energiju kao što imaju penzioneri, imali ljude moje generacije i mlađi, mislim da bi nam svima bilo mnogo bolje. Nikada dovoljno ne možemo da im se odužimo, ni mi kao gradska uprava, ali daćemo sve od sebe da penzionerima obezbedimo što lepše treće doba“, preneo je Šapić novinarima.

Predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda Ružica Belanović rekla je da je Prva olimpijada sporta i rekreacije penzionera ujedno i kvalifikaciona olimpijada za centralnu olimpijadu, koja će se od 28. septembra do 2. oktobra održati u Vrnjačkoj Banji.

U današnjem takmičenju nadmetaće se penzioneri iz beogradskih opština.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana