Muzička omladina u znaku violine

Objavljeno: 07.03.2016. 09:48 Izmenjeno: 07.03.2016. 09:48

46. Međunarodno takmičenje Muzičke omladine biti održano od 21.do 30. marta 2016. godine u Beogradu.

Ove godine je violina instrument u fokusu na kome se takmiči preko 25 (mlađih od 30 godina starosti) muzičkih profesionalaca iz celog sveta.

Tim povodom, Muzička omladina Beograda i selektori ovogodišnjeg takmičenja (prof. Maja Jokanović FMU Beograd i prof. Pavel Vernikov, Lozana, Švajcarska) odabrali su reprezentativan, petočlani, međunarodni žiri, sačinjen od eminentnih umetnika, violinista i pedagoga iz Holandije, Francuske, Poljske i Srbije.

Tradicionalno, tri etape ovog internacionalnog takmičenja, po svojim visokim kriterijumima jedinog u zemlji i širem regionu, održavaju se u Kolačevoj zadužbini.

U velikoj sali Kolarčeve zadužbine na otvaranju će nastupiti najbolje plasirani domaći kandidat prošlogodišnjeg konkursa, violončelistkinja Irena Josifoska, a potom će zvanice i publika biti u prilici da čuju i uživaju u bogatom, repertoaru Kamernog ansambla Metamorfozis, čiji je umetnički direktor i solista,violista Saša Mirković.  

U svetskim razmerama, Međunarodno takmičenje Muzičke omladine spada u grupu članova Svetske federacije međunarodnih takmičenja sa sedištem u Ženevi, a o ugledu i reputaciji takmičenja najbolje govori veliki interes za učešće u njegovim selekcijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 20°C
Min: 7°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana