MUP:Beograd bezbedan grad, insinuacije štete ugledu policije Tanjug

Objavljeno: 13.03.2021. 15:22 Izmenjeno: 14.03.2021. 16:36

U Beogradu je 2020. u odnosu na 2011. godinu broj krivičnih dela smanjen za 13.687, broj teških krađa za više od 8.000, a broj ubistava sa 14 na sedam, naveo je danas beogradski MUP u saopštenju povodom nekih tvrdnji u javnosti da je bezbednost u glavnom gradu danas daleko lošija nego pre devet godina.

Kako se ističe, to su samo neke od brojki koje govore o bezbednosti u Beogradu.

Policijska uprava za grad Beograd ističe da je srpska prestonica bezbedan grad, kao i da policija preduzima i preduzimaće, kroz preventivni i represivni rad, mere usmerene na povećanje osećaja bezbednosti kod građana.

Navodi se da je u Beogradu 2011. godine počinjeno ukupno 33.009 krivičnih dela, a prošle godine daleko manje, 19.322.

MUP ističe i da je hapšenje kriminalnog klana Veljka Belivuka i Darka Eleza, kao i razbijanje šest kriminalnih grupa u proteklih godinu dana, te procenat rasvetljavanja krivičnih dela, upravo dokaz da je „Beograd danas daleko bezbedniji“.

Navodi se i da je prošle godine počinjeno pet mafijaških ubistava i da je svih pet rešeno, te da je policija brzo i efikasno rešila slučajeve ubistava u Belvilu i Ušću.

„Policija svakodnevno efikasnim radom rasvetljava i procesuira krivična dela od opšteg do organizovanog kriminala“, kaže se u saopštenju i pozivaju svi da ne koriste policiju za dnevno političke obračune, jer, kako se ističe, time štete ugledu profesionalaca koji brinu i o njihovoj bezbednosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana