Pronađene ručne bombe bez eksplozivnog punjenja na aerodromu „Nikola Tesla“ Tanjug

Objavljeno: 24.10.2016. 09:24 Izmenjeno: 25.10.2016. 08:29

Školske ručne bombe, koje su nađene jutros na aerodormu „Nikola Tesla“ nisu imale eksplozivno punjenje, neupotrebljive su i nisu predstavljale opasnost, izjavio je zamenik komandira stanice granične policije Borko Papić.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Papić je ukazao da je graničnu policiju u ranim jutarnjim satima, aerodromska služba bezbednosti obavestila da je u prostoru gde se smeštaju robne pošiljke, nađeno 10 ručnih školskih bombi različitog oblika i večičine, spakovanih u četiri vreće.

„Po dolasku na lice mesta uviđajna ekipa utvrdila je da se radi o školskim bombama, bez ekplozivnog punjenja, koje su samim time bile neupotrebljive i nisu mogle ugroziti bezbednost zaposlenih, putnika i samog kompleksa aerodroma“, naveo je Paić.

Prema njegovim rečima, po završenom uviđaju specijalizovana ekipa Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd preuzela je predmete i odnela sa aerodoroma.

On je ukazao da policija na aerodromu, u saradnji sa aerodromskom služnom bezbednosti svakodnevno obavlja opseravaciju i preglede pristanišne zgrade kao i pratećih objekata na kompleksu aerodroma „Nikola Tesla“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana