MUP prikazao Erbas helikopter Tanjug

Objavljeno: 12.06.2020. 16:20 Izmenjeno: 12.06.2020. 16:20

Ministarstvo unutrašnjih poslova prikazalo je četvrti po redu Erbas helikopter H145M i nova vozila kojima će ojačati kapacitete policije i vatrogasno spasilačkih jedinica.

„Danas nastavljamo sa realizacijom obećanja da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u kontinuitetu dobijati novu opremu i da ćemo svakoga dana raditi na tome da efikasnost naših jedinica bude veća, a njihova opremljenost maksimalna“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je prisustvao primopredaji.

On je najavio da se u narednim godinama očekuje isporuku još tri nova savremena transportna helikoptera, takozvane „Super pume“.

Vatrogasno-spasilačke i policijske jedinice širom Srbije, u sklopu nabavke koja je danas prikazana, dobiće 39 terenskih i osam kombi vozila, 29 auto-prikolica, kao i pet vatrogasnih kamiona, rekao je on.

„Hoćemo da pokažemo da jednako brinemo o svakom delu naše zemlje, o svim policijskim i vatrogasnim stanicama širom Srbije, ali pre svega o građanima koji će imati korist od toga što su naše vatrogasno-spasilačke i policijske jedinice bolje opremljene“, dodao je Stefanović.

Posle nabavki poslednjih godina prosečna starost patrolnih vozila sa 14 godina 2017. godine spuštena je na 6,5 godina.

„Radili na tome da smanjimo troškove održavanja, ali prvenstveno nam je bilo važno da svaki policajac i vatrogasac dobiju što bolja vozila u kojima će biti sigurni i bezbedni i tako moći brzo i efikasno da stignu na lice mesta i pomognu građanima“, kazao je Stefanović.

MUP nastavlja i sa rekonstrukcijom i izgradnjom novih zgrada za policajce i vatrogasce, daljom nabavkom novih uniformi i njihovim opremanjem, naveo je on.

Kako je saopšteno, ministar je zahvalio predsedniku Republike i Vladi na podršci, zahvaljujući kojoj je bilo dovoljno sredstava da pored redovnih održavanja i ulaganja, ima novca za izgradnju novih zgrada i za kapitalne investicije.

„Zahvaljujući snažnom ekonomskom jačanju naše zemlje očekujemo da ćemo i u narednim godinama moći da investiramo pre svega u naše ljude“, rekao je on.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana