MUP: Nisu podnete prijave o nepravilnim glasačkim listićima tanjug

Objavljeno: 28.03.2022. 14:34 Izmenjeno: 28.03.2022. 14:34

MUP ističe da je prilikom prijave prebivališta, stranka koja se prijavljuje na adresu, u obavezi da osim uplatnice koja je generisana preko e-uprave, ima i ličnu kartu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da policiji nije podneta nijedna prijava građana u vezi sa navodima pojedinih stranaka da su se sugrađani žalili da im na adrese dolaze glasački listići osoba koje na njima nisu prijavljene.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo je utvrdilo da nijedna prijava koja se odnosi na takvu pritužbu nije podneta, niti je bilo prijava vezanih za navodno organizovano i unapred pripremljeno prijavljivanje građana u Policijskoj stanici Zvezdara.

Uz to, prema Zakonu o prebivalištu i boravištu, za prijavu prebivališta neophodno je da pokaže original vlasničkog lista stana na koji se stranka prijavljuje.

Takođe, potrebno je i prisustvo vlasnika stana koji kod sebe mora imati ličnu kartu ili da stranka pokaže ličnu kartu vlasnika stana.

To znači da je, da bi se promenilo prebivalište potrebno kumulativno ispuniti sve uslove, a svi traženi dokumenti uslov su kako bi se sprečile bilo kakve zloupotrebe, objašnjeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana