MUP: CG nije obavestila SRB da traži Kovačevića Tanjug

Objavljeno: 30.04.2021. 15:41 Izmenjeno: 01.05.2021. 16:15

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je  da Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića, niti za njim postoji poternica u sistemu Interpola, a povodom izjave potpredsednika crnogorske vlade Dritana Abazovića da ga u Srbiji ne traže

„Gospodin Abazović je odnedavno počeo da se bavi bezbednosnim pitanjima u Crnoj Gori i zato verujemo da je njegova izjava kojom bez dokaza i bez povoda napada državu Srbiju i njene bezbednosne strukture da ne traže Dragana Kovačevića, crnogorskog državljanina bivšeg direktora Uprave za nekretnine CG, posledica neiskustva i loših informacija“, navodi se u saopštenju MUP-a.

MUP Srbije navodi da želi Abazoviću da pomogne u sagledavanju stvarnih prilika, kao i da ga obavesti da je Srbija član Interpola i da uvidom u sistem Interpola nije pronašla poternicu Crne Gore za Draganom Kovačevićem u sistemu Interpola.

„Da je Crna Gora izdala međunarodnu poternicu za Draganom Kovačevićem Srbija bi posredstvom jedinstvenog sistema obaveštavanja u mreži Interpola to bez sumnje znala. Do danas u 12 časova, poternice nema“, navodi se u saopštenju.

MUP napominje da ako crnogorska policija za Draganom Kovačevićem traga na svojoj teritoriji Srbija o tome ne zna ništa niti može da zna.

„Ako Crna Gora želi da proveri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov da izvršimo odgovarajuće provere.

Pozivamo i gospodina Abazovića i sve druge političare da se uzdrže od napada na MUP Srbije i da poštuju rad i upornost svih pripadnika MUP-a u borbi protiv organizovanog kriminala“, ističe MUP u saopštenju.

Abazović je sinoć izjavio da ima informacije da se bivši direktor crnogorske Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, za kojim traga crnogorska policija, nalazi u Srbiji.

„Imam informaciju, mislim da je otišao u Srbiju. Ne znam da li ga Srbija skriva, ali se baš nešto ne trude da ga pronađu, ne mogu da tvrdim“, rekao je Dritan Abazović za crnogorsku TV Prva.

Kovačević je u bekstvu od 24. februara nakon što je izašao iz Istražnog zatvora, podseća RTCG.

Kovačević se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu koja je nezakonito upisivala državno zemljište u zoni morskog dobra na fizička i pravna lica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Umerena kiša

Trenutna temperatura 14°C

Umerena kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 22°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana