Multimedijalna umetnica Vera Vuksanović predstavila izložbu u srcu Pariza studio b

Objavljeno: 30.12.2022. 12:37 Izmenjeno: 30.12.2022. 12:37

Vera Vuksanović već dugi niz godina bavi se konceptualnom umetnošču, a svoje radove izlagala je kako u Beogradu, tako i u Evropi.

Vera Vuksanović je pre pet godina oduševila publiku serijom svetlosnih lampi (light box) koje su kreirane da iskažu lični pečat svakog pojedinca, kao i vizuelni identitet njegovog prostora. Sada, poznata umetnica u srcu Pariza predstavila je novu seriju light box-eva na kojima se nalaze imena nekoliko ukrajinskih gradova koje je zadesilo potpuno zamračenje. Ove lampe simbolizuju svetlost i kroz prepoznatljivu igru emocija i estetike prenose važnu društvenu poruku.

Nove light box-eve Vera Vuksanović predstavila je u galeriji „Joseph“ u sklopu pop up koncept store-a „Espace symbolique“ koji će svi parižani moći da posete do 23. januara. Vera je pop up store otvorila u saradnji sa dve talentovane devojke iz Ukrajine – Irenom Viardo (umetnička savetnica) i Evgenijom Aremenko (filizofkinja i psihoanalitičarka) sa željom da u okviru njega pružaju podršku Ukrajinskim umetnicima i dizajnerima kroz prezentaciju njihovih radova, ali i kulture.

Vera Vuksanović već dugi niz godina bavi se konceptualnom umetnošču, a svoje radove izlagala je kako u Beogradu, tako i u Evropi. Kroz ličan i interaktivan rad, ona se bavi estetikom i emocijama, praveći artefakte koji nam prezentuju reči i simbole kroz savremene medije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana