„Mudis” pohvalio likvidnost i racionalno fiskalno upravljanje Grada Beograda Beoinfo

Objavljeno: 20.02.2020. 08:51 Izmenjeno: 20.02.2020. 13:42

Američka agencija „Mudis” objavila zvaničnu periodičnu analizu kreditnog rejtinga Grada Beograda, u kojoj se konstatuje da kreditni profil Grada Beograda (Ba3) odražava njegovo racionalno fiskalno upravljanje, hvali se likvidnost grada i njegova ključna uloga u nacionalnoj privredi, rekao zamenik gradonočelnika  Goran Vesić.

U zvaničnoj analizi kreditne agencije „Mudis” između ostalog se navodi:

„Kreditni profil Grada Beograda (Ba3) odražava njegovo racionalno fiskalno upravljanje koje je rezultiralo pozitivnim učinkom poslovanja i unapređenjem kapaciteta za samofinansiranje. Ovaj rejting takođe odražava opadanje nivoa duga Grada Beograda i sposobnost za pokrivanje troškova servisiranja duga, zadovoljavajuću likvidnost i ključnu ulogu u nacionalnoj privredi”.

Kreditna agencija „Mudis” istovremeno je ukazala na veliku potrebu Grada Beograda za investicijama i daljim reformama javnog transporta.

„Istovremeno, rejting je uzeo u obzir velike potrebe grada za investicijama, kao i pritisak koji dolazi od transportnog preduzeća i ograničenu finansijsku fleksibilnost, imajući u vidu postojeći zakonski okvir”.

Goran Vesić je istakao da činjenica da je Beograd stabilizovao javne finansije, da ima najveći budžet u istoriji od 1,2 milijarde evra i da međunarodne finansijske organizacije prepoznaju napor Beograda kao pozitivan, omogućava sve više investicija u infrastrukturu i poboljšanje uslova života i rada za sve građane Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Subota
Sneg

Max: 1°C
Min: 0°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana