MSP:Gujon predao 20 krava Srbima u Pljevljima tanjug

Objavljeno: 07.09.2022. 12:23 Izmenjeno: 07.09.2022. 12:23

Projekat „Ekonomsko osnaživanje severa Crne Gore““ Uprava realizuje u saradnji s udruženjem „Stara Raška““ i Eparhijom mileševskom.

foto tanjug

 

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je u Pljevljima posetio porodice kojima je uručeno 20 steonih junica, projekat koji je Uprava finansirala u iznosu od pet miliona dinara.

Gujon je naveo da je time pomognuto 20 višečlanih porodica i da će se pomoći još toliko domaćinstava kada se krave budu otelile.

„Krave smo kupili od lokalnih prodavaca, poklonili smo ih meštanima a oni će dalje telad koju dobiju proslediti svojim komšijama, tako da sve ostaje na teritoriji opštine Pljevlja. Ponosan sam što smo ovim projektom pomogli izuzetno vrednim ljudima u Crnoj Gori“, rekao je Gujon, a saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova.

Ovakav samoodrživi projekat već je uspešno ostvaren prošle godine u Bosanskom Petrovcu gde je srpskim povratničkim domaćinstvima Uprava kupila 35 steonih junica, a njihova telad podeljena su nedavno drugim porodicama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana