Momirović:U Srbiji se gradi 10 autoputeva i brzih saobraćajnica tanjug

Objavljeno: 18.08.2022. 12:58 Izmenjeno: 18.08.2022. 14:33

Ministar je sa saradnicima i gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski obišao petlju na deonici „Merošina – Merošina 1“, deo je budućeg auto-puta Niš-Pločnik-Merdare.

foto tanjug

 

Deset auto-puteva i brzih saobraćajnica se trenutno gradi u Srbiji, bez obzira na ratne okolnosti u Evropi i svetsku ekonomsku krizu, istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, prilikom obilaska radova na petlji Merošina 1, Auto-puta mira.

„Neverovatno je u okolnostima kada ceo svet razmišlja o energentima, nafti, gasu, kada je nekoliko miliona izbeglica iz Ukrajine preplavilo Evropu da smo u tim okolnostima mi uspeli da zadržimo dinamiku izgradnje infrastrukture“, ocenio je minstar.

Izrazio je zadovoljstvo što građani vide da se radovi izvode ozbiljnom dinamikom, kako bi projekat što pre bio završen i podsetio da se saobraćajna infrastruktura gradi širom zemlje.

„Aktivno izvodimo radove i kod Merošine i na Moravskom koridoru, i na prijektu Ruma-Šabac-Loznica, i na Fruškogorskom koridoru, i na projektu kojim spajamo Valjevo sa Lajkovcem, i na Dunavskom koridoru, i na obilaznicama oko Beograda i Gornjeg Milanovca, Užica, i na mostu u Novom Sadu“, naveo je Momirović.

Poručio je se sa projektima neće stati, jer oni menjaju perspektivu naše zmlje i moraju biti završeni.

Prema njegovim rečima, na projektu između Niša i Prištine na prvom sektoru od Merošine do Beloljina, 32 kilometara dugoj deonici, radi se uz podršku evropskih partnera, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji su obezbedile bespovratna sredstva za finansiranje ovih radova.

„Mislim da je to važno pomenuti u okolnostima kada se naš predsednik bori za interese svoga naroda u Briselu“, istakao je Momirović i dodao da upravo izgradnjom ovakvih projekta šaljemo poruku da se Srbija zalaže za mir i stabilnost.

Ministar je naglasio da su za Srbiju važne nove investicije i ulaganja, napredak, podizanje životnog standarda građana kroz povećanje plata i penzija i Otvoreni Balkan, te da vlada Srbije na tome predano radi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana