Momirović:Sledeće godine bez tranzita kroz Beograd tanjug

Objavljeno: 31.08.2022. 13:54 Izmenjeno: 31.08.2022. 13:54

Ministar je napomenuo da uprkos energetskoj krizi i ratu u Ukrajini koji je ugrozio čitavu Evropu Srbija uspeva da sve započete infrastrukturne projekte održi i radi po planu.

Ministar građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je  radove na obilaznici oko Beograda, na sektoru koji spaja Straževicu i Bubanj Potok i rekao da radovi idu po planu, te ponovio uverenje da će obilaznica biti u potpunosti završena i puštena za saobraćaj na proleće sledeće godine.

„Mogu da kažem da smo veliki broj problema rešili samo u poslednjih 2 godine. Rešili smo više od 400 otvorenih pitanja kada je reč o eksproprijaciji, i danas smo doneli neke važne odluke. Mogu da kažem sa veilikim zadovoljstvom i ponosom da obilaznica oko Beograda zaista dobro napreduje i da ćemo vrlo brzo, na proleće sledeće godine imati potpuno puštenu ovu saobraćajnicu“, rekao je ministar.

On je podsetio da će strateški važna saobraćajnica znatno rasteretiti Beograd u sezoni kada ima mnogo tranzitnog saobraćaja i izrazio uverenje da već sledećeg leta neće biti tranzita kroz prestonicu.

Šef projekta izgradnje obilaznice oko Beograda Aleksandar Kostadinović iz Puteva Sbije kazao je da su u toku radovi na svim objektima koji su na kritičnom putu za izgradnju ovog sektora, kao i da teku planiranom dinamikom.

„Osim budućeg tunela Beli Potok, na kriticnom putu za završetak radova nam je i nova petlja Avala.Tu takođe radimo dva nadvožnjaka, radimo nasipe i radovi se odvijaju bez odstupanja od plana“, rekao je Kostadinović.

On je dodao da JP Putevi i ministarstvo u svakom trenutku pružaju pomoć izvođaču kako bi radovi bili završeni u planirano i dogovoreno vreme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana