Momirović: Sopot će dobiti jednu od najvećih investicija Studio B, Tanjug

Objavljeno: 20.03.2021. 11:24 Izmenjeno: 20.03.2021. 15:53

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović razgovarao je u Sopotu s predsednikom te beogradske opštine Živoradom Milosavljevićem i direktorima javnih komunalnih preduzeća o ulaganjima u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu.

“Mogu vam reći da je jedno od najvećih ulaganja u kanalizacionu infrastrukturu koje sprovodimo na teritoriji Srbije sa našim kineskim partnerima, ako ne i najveće, planirano upravo u Sopotu”, rekao je ministar Momirović.

On je rekao da ova beogradska opština ima veliki razvojni potencijal u oblasti turizma, alli i drugih investicija, što je Vlada Srbije prepoznala i zato će pomoći Sopotu.

Teme sastanka, osim izgradnje kanalizacione mreže, bile su i rekonstrukcija nekoliko putnih pravaca na teritoriji opštine.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti postavljanja rampe na pružnom prelazu u Malom Požarevcu i postavljanja uređaja za merenje težine vozila radi zaštite saobraćajnica.

Ministar Momirović i predsednik opštine Milosavljević će obići radove na Avalskom putu, putu od Tresija prema Barajevu, kao i na putu Ðurinci-Sopot-Kosmaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana