Momirović: Put Novi Pazar-Tutin gotov u septembru tanjug

Objavljeno: 19.07.2022. 13:05 Izmenjeno: 19.07.2022. 13:59

Momirović je istakao da je izuzetno zadovoljan onim što je urađeno do sada i zahvalio izvođaču turskoj kompaniji Tašjapi.

foto tanjug

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović obišao je radove na putu Novi Pazar – Tutin i najavio da će sve biti gotovo tokom septembra.

Dodao je da je neznatno kašnjenje prouzrokovano jako lošim stanjem puta, koji nije rekonstruisan više od 40 godina.

„Znate, kada ne ulažete u rehabilitaciju decenijama, kada započnete otvorite veliki broj problema, tome dodajem i kovid. Ja mislim da ovo nije strašno, jer govorimo o dva meseca zakašnjenja i ne znam da li će otvaranje biti 1. ili 15. septembra, i to nije toliko bitno. Svako ko prođe ovde vidi da je ovaj put praktično zavrsen i pitanje je protokolarno da li će biti zvanično završen 1, 10. ili 15. septembra“, rekao je Momirović.

Ministar je istakao da je važno da radovi nisu prekidani i da sada ne staju širom Srbije, bez obzira na okolnosti, kao što je rat u Evropi.

„Važno je da se ne povlačimo iz nijedne investicije, da ni jedan projekat nije stao u ovim okolnostima na teritoriji cele države, sada, kada u Evropi imamo rat. Mi danas gradimo 10 autoputeva i brzih saobraćajnica i nećemo stati dok ne završimo ovu saobraćajnicu, dok ne završimo auto-put koji spaja Požegu i Dugu Poljanu. To će biti najveća promena i za Novi Pazar, Tutin, Sjenicu, Arilje i Ivanjicu“, rekao je ministar.

Momirović je dodao da je potpisan ugovor za rehabilitaciju puta od Raške do Novog Pazara, u vrednosti od 1,6 milijardi dinara, i da je planirano da radovi počnu za mesec dana.

To je još jedan veliki projekat koji će pomoći da se Novi Pazar kvalitetnije poveže sa Raškom, Kraljevom i ostatkom Srbije, zaključio je Momirović.

Radovi na deonici Novi Pazar – Tutin, u dužini od 20,5 km, počeli su 3. juna 2020.

Projekat obuhvata rekonstrukciju i dogradnju sa izgradnjom mosta preko Sebecevske reke na teritoriji grada Novog Pazara, ukupne dužine 20,5 km, sa dve kolovozne trake, na nadmorskoj visini od 546 do 923 metara.

Reč je o važnoj regionalnoj saobraćajnici za više od 135.000 stanovnika Novog Pazara i Tutina, koji će dobiti kvalitetniji i bezbedniji put.

Momirović je rekao da je ovaj projekat značajan kako bi se Novi Pazar rasteretio u saobraćajnom smislu, jer je, kako je kazao, to grad koji raste, i da se očekuje da će u narednih deset godina imati mnogo više stanovnika.

„Voleo bih da ljudi u celom ovom kraju vide koliko smo posvećeni realizaciji ovih projekata. Ovde se ne radi samo o autoputevima, jer ova obilaznica je možda najvažniji projekat u samom gradu, i nećemo se zaustaviti, neće nas zaustaviti ni svi ovi realni problemi, završićemo ovo u narednih šest meseci i otvoricćemo prostor za dodatne investicije“, rekao je ministar.

Dodao je da je cilj ovakvih projekata da Novi Pazar bude mnogo lepši i mnogo komforniji grad za život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana