Momirović prošao tunel Straževicu, saobraćaj od 15. juna tanjug

Objavljeno: 22.05.2022. 11:41 Izmenjeno: 22.05.2022. 11:41

Ukazao je na značaj završetka obilaznice oko glavnog grada jer to „omogućuje celoj Evropi da još brže prolazi kroz Beograd“.

foto tanjug

 

Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je sa predstavnicima izvođača radova prošao kroz tunel Straževica i najavio otvaranje deonice 5 obilaznice oko Beograda za 15. juni, a sektora 6 u narednih 6-8 meseci.

„Zadovoljan sam dinamikom radova, i što su kineski izvođači i domaći partneri shvatili koliko je ovo važan projekat za nas, jer nije samo građevinski, i samo tunel od oko 800 metara, nego obilaznica koja se gradi više od 30 godina. To jeste porazna slika našeg društva prethodnih decenija i moramo da je pošaljemo u istoriju“, rekao je Momirović.

Dodao je da će završetkom ovog projekta biti poslat pozitivan signal.

„Zadovoljan sam. Hvala Paverčajni (Powerćina), izvođačima, Putevima Srbije i Koridorima Srbije. Veliku stvar radimo i očekujem da ćemo obilaznicu pustiti 15. juna. A sektor 6 obilaznice u narednih 6-8 meseci“, rekao je on.

Odgovorni izvođač radova za mostove kompanije Powerćina Jovica Radić rekao je da je bilo dosta teških stvari tokom izgradnje od februara 2019. godine te da su one prevaziđene uz podršku ministarstva.

„Trenutno nemamo nikakve prepreke da otvorimo tunel i deonicu sektora 5 narednog meseca“, rekao je on.

Dodao je da je tunel građen novom metodom, tako što je prvo rađen iskop kalote, a zatim iskop oporaca.

„Krajem 2021. godine započeli smo sa završnim radovima, opremanjem elektromašinskom, telekomunikacionom opremom i ITS-om. Ovo je rezultat vrednog rada kineskih i srpskih kolega u poslednje tri godine“, rekao je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana