Mojsilović i Vučević: Situacija na KiM je složena i kompleksna tanjug

Objavljeno: 26.12.2022. 10:38 Izmenjeno: 27.12.2022. 10:56

Ne mogu da pričam o tome šta se desilo u Zubinom Potoku, samo mogu da kažem da će svi zadaci vojske biti ispunjeni u potpunosti“, dodao je Mojsilović.

foto mod/tanjug

 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, rekao je da je situacija na Kosovu i Metohiji „složena i kompleksna“ nakon što je došlo do pucnjave u Zubinom Potoku. „Nedavno sam završio sam sa vrhovnim komandantom, tema je bila Kosovo i Metohija i trenutna situacija. Uvažićete činjenicu da ne mogu da pričam o našem susretu i onome što je bilo na dnevnom redu“, rekao je Mojsilović za TV Pink. On je poručio da će zadaci koje je dobila Vojska Srbija biti ispunjeni i potvrdio da je krenuo u Rašku. „Zadaci su precizni, jasni i biće sprovedeni u potpunosti. Situacija je složena, kompleksna, zahteva prisustvo vojske duž administrativne linije i u narednom periodu vojska će biti usmerena ka izvršenju zadataka. Ne mogu da pričam o tome šta se desilo u Zubinom Potoku, samo mogu da kažem da će svi zadaci vojske biti ispunjeni u potpunosti“, dodao je Mojsilović.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević stigao je u garnizon Raška gde ga je dočekao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. Vučević i Mojsilović održali su sastanak sa starešinama Vojske Srbije tokom kojeg je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija. Tokom dana Vučević će obići i deo jedinica Vojske Srbije na terenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura -5°C

Pretežno vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana