Mogerinijeva ostaje jedini posrednik u dijalogu Novosti

Objavljeno: 06.05.2019. 09:20 Izmenjeno: 06.05.2019. 14:28

Federika Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu između Beograda i Prištine – ističe za „Novosti“ njen portparol Maja Kocijančič, a povodom najava da bi u ceo proces mogle da se aktivno uključe Nemačka i posebno Francuska.

Maja Kocijančič kaže da se pozdravlja svaki angažman u podršci dijalogu koji olakšava EU, uključujući i mogući novi sastanak. Portparolka Mogerinijeve naglašava da šefica evropske diplomatije obavlja svoju misiju:

– Naši kontakti se nastavljaju. Na primer, visoka predstavnica će učestvovati na sastanku lidera u okviru procesa Brdo-Brioni u Tirani 8. i 9. maja. Ona je spremna da ponovo sazove dijalog. Takođe je jasno da kosovska vlada treba da ukine tarife kako bi omogućila brzo obnavljanje dijaloga.

Osvrnuvši se na održani samit u Berlinu, Kocijančičeva ističe da je ovaj skup pružio priliku za neformalnu razmenu mišljenja koja je bila otvorena i iskrena:

– Sastanak je takođe dao važan signal za angažman dveju država članica, Nemačke i Francuske, zajedno sa drugima, da i dalje, i sa više posvećenosti, podržavaju dijalog između Beograda i Prištine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana