MO: Na Vojnoj akademiji unapređen kvalitet obroka tANJUG

Objavljeno: 13.09.2020. 15:27 Izmenjeno: 13.09.2020. 15:27

Na Vojnoj akedemiji u cilju poboljšanja kvaliteta ishrane i zadovoljstva polaznika urađeno je mnogo na unapređenju tehničko-tehnološkog i nutritivnog „aspekta funkcije“ obroka, saopštilo je  Ministarstvo odbrane

„Zamenom plastičnog porcelanskim posuđem omogućeno je bolje očuvanje senzornih i nutritivnih svojstava hrane i povećano zadovoljstvo svih koji se hrane na Vojnoj akademiji“, navodi Ministarstvo.

Izbor za doručak proširen je tako da su uvedena dva menija, a za ručak tri, kao i novi konditorski proizvodi za užinu na čijim individualnim pakovanjima postoji i logo Vojske Srbije.

„Radi zadovoljenja potreba u ishrani pripadnika Vojske Srbije doručak je promenjen, povećan je normativ i dodate su nove komponente što je povećalo energetsku vrednost za skoro 200 kcal ili oko 20 odsto“, saopštilo je Ministarstvo.

Kako se dodaje, uz ranije izmene u cilju uvođenja bolje prihvaćenih jela, energetska vrednost celodnevnog obroka povećana je za 400 kcal ili 10 odsto na 4.200 kcal.

Ministarstvo je saopštilo da se posebna pažnja posvećuje ishrani učenika i kadeta kod kojih je potrebno stvoriti zdrave navike.

„Jelovnik je obogaćen i mešavinom žitnih pahuljica sa i bez sušenog voća koje na kvalitetniji i potpuniji način zadovoljavaju nutritivne i energetske potrebe kadeta, generisane povećanim psiho-fizičkim naprezanjima u redovnoj nastavi i na sportskim aktivnostima, kao i sposobnost za bolje praćenje nastave“, navodi se u saopštenju.

Instalirana je vitrina za tri vrste salata, nabavljeni su vafli i žitni proizvodi, keks sa čokoladom i drugi proizvodi koje kadeti vole.

Deo prehrambenih proizvoda za VS nabavljaja se u kvalitetu iznad onog zastupljenog na tržištu. Konzerve mesa, nabavljaju se na osnovu posebnih zahteva, poboljšan je i kvalitet i izbor sezonskog voća i povrća, pekarskih proizvoda, svežeg mesa i suvomesnatih proizvoda.

Postavljanjem novog osvetljenja i displeja sa dnevnim menijem ambijent sale je postao prijatniji i funkcionalnij. Nabavljene su i najsavremenije mašine za termičku obradu hrane kao i mašine za pranje posuđa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana