Mladenović: Moguć veći broj autobusa Beoinfo

Objavljeno: 02.04.2019. 08:54 Izmenjeno: 02.04.2019. 21:40

Druga faza radova na rekonstrukciji Trga republike počela je juče i tim povodom pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović apelovao je na građane za strpljenje zbog eventualnih gužvi na pojedinim deonicama.

On je podsetio da su saobraćajni inženjeri pripremili proojekat zatvaranja pojedinih ulica i izmena režima saobraćaja.

– Kritične tačke „u špicevima” su Dečanska, Terazijski tunel, Bulevar despota Stefana i povremeno Slavija. Na ovim deonicama su i inače često gužve u određeno doba dana. Ipak, naši inženjeri su stalno na terenu i njima kao stručnjacima prepušta se da nađu dodatna rešenja, recimo, signalizacijom – naveo je Mladenović za TV Prva.

On je dodao da su rokovi precizirani, ali da se razgovara sa izvođačima da radovi budu i ubrzani. Insistiraće se da se narednih meseci radi 24 sata kako bi zatvaranje saobraćaja bilo što kraće.

Pomoćnik gradonačelnika je najavio da će tamo gde bude bilo potrebe novouspostavljene ili postojeće linije biti pojačane.

– Očekujemo da dobijemo prve analize sa terena, nakon čega bi broj vozila na pojedinim  linijama mogao da bude povećan. Očekuje se takođe da će se gužve narednih dana smanjiti jer to je praksa u slučaju ranijih radova. Počela je podela flajera kako bi građani bili što bolje informisani o alternativnim pravcima – zaključio je Mladenović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Slaba kiša

Trenutna temperatura 20°C

Slaba kiša

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana