„Mišović“ od danas van kovid režima, uskoro i „B.kosa“ Tanjug

Objavljeno: 07.03.2022. 12:18 Izmenjeno: 08.03.2022. 11:16

Lončar je rekao, bolja su vremena i za pacijente i za zaposlene u bolnicama koje su bile u kovid sistemu.

Kliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović“  počinje da radi u punom kapacitetu, za nekovid pacijente, a uskoro će iz kovid sistema izaći i KBC „Bežanijska kosa“, izjavio je  ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar je za Tanjug rekao da je epidemijska situacija u zemlji povoljnija, te da je vreme da se zdravstveni sistem posveti pacijentima koji nisu oboleli od virusa korona.

„“Dr Dragiša Mišović“ danas počinje da radi u punom kapacitetu za ne kovid pacijente. Jedina je ostala “Bežanijska kosa“, ali mislim da će i ona brzo da izađe iz kovid režima, jer ćemo sve pacijente kada ostane mali broj njih prebaciti u bolnicu u Batajnici, koja je za to i napravljena i ima kapacitete”, poručio je Lončar.

Kada je reč o sednici Kriznog štaba, ministar kaže da su se stekli uslovi da se održi narednih dana.

„Imamo povoljniju situaciju, ali da li možemo da garantujemo da će tako i ostati – to niko ne može. Kovid nas je naučio da to ne možemo da predvidimo. Mi radimo šta je do nas, svi dobro znamo da treba da se ponašamo tako da sprečimo širenje virusa”, poručio je Lončar.

On naglašava da zdravstveni sistem treba da se posveti pacijentima koji nisu oboleli od korone, a koji dugo čekaju na lečenje.

„Rastu liste čekanja, sve te stvari moramo da nadoknadimo. Čeka nas jedan ozbiljan posao, promena mora da se uradi u zdravstvenom sistemu, jer posle korone ništa neće biti isto. Sistem će morati drugačije da funkcioniše, a sve iz razloga da nadoknadimo propušteno zbog korone.

Radimo svaki dan, danonoćno, pripremamo sistem za te promene i moći ćemo da uspemo samo ako bude jedinstva i discipline”, zaključio je ministar.

Sednica Kriznog staba u četvrtak

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana u četvrtak, potvrđeno je Tanjugu u vladi.

Sednica će biti održana u 16 sati.

Prema pisanju medija, na toj sednici trebalo bi da budu ukinute kovid propusnice.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas Tanjugu da je epidemiološka situacija u zemlji povoljnija i da su se stekli uslovi da se sednica održi narednih dana.

„Imamo povoljniju situaciju, ali da li možemo da garantujemo da će tako i ostati – to niko ne može. Kovid nas je naučio da to ne možemo da predvidimo. Mi radimo šta je do nas, svi dobro znamo da treba da se ponašamo tako da sprečimo širenje virusa“, poručio je Lončar.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana