I Mišković i tužilaštvo se žalili na presudu Tanjug

Objavljeno: 07.02.2017. 14:49 Izmenjeno: 07.02.2017. 14:49

Na prvostepenu presudu kojom je vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković u junu prošle godine osuđen pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, žalilo se tužilaštvo za organizovani krminal kao i Miškovićeva odbrana.

 

Žalbe su Apelacionom sudu u Beogradu izjavili tužilaštvo, okrivljeni (Mišković) i njegova dva branioca, rekla je portparol suda Mirjana Piljić Tanjugu.

Predmet je potom poslat Apelacionom tužilaštvu na izjašnjenje i vraćen je sudu prošle sedmice, navela je Piljić.

Očekuje se da Apelacioni sud u narednom periodu zakaže sednicu veća na kojoj će razmatrati žalbe na presudu, a potom odlučiti da li će je potvrditi, preinačiti ili ukinuti i vratiti na ponovno suđenje.

Presuda Specijalnog suda koja je Miškoviću izrečena 20. juna 2016. godine napisana je na 986 strana.

Prvostepenom presudom Miroslav Mišković je osuđen jer je, kako je sud zaključio, pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra.

Istom odlukom Mišković je zbog nedostatka dokaza oslobođen od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je prošlog marta zbog nedostatka dokaza i Miškovićevog sina, Mila Ðuraškovića i ostale okrivljene od optužbi za oštećenje putarskih preduzeća u Srbiji.

Sud je, međutim, Marka Miškovića osudio na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog utaje poreza prilikom tvrgovine akcijama sa Ðuraškovićevim putarskim preduzećima.

Prema toj prvostepenoj presudi preduzeće Marka Miškovića Mera Invest dužno je da plati 320.280.000 dinara zbog utaje poreza.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 26°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana