Mirović: Zaustavili smo nenamensko trošenje iz budžeta Tanjug

Objavljeno: 28.09.2016. 12:18 Izmenjeno: 28.09.2016. 12:18

Predsednik pokrajinske vlade Igor MIrović izjavio je da je Vlada zaustavila nenamensko trošenje iz pokrajinksog budžeta koje se, kako je rekao, u kontinuitetu realizovalo prethodnih godina.

 

„Nema više nenamenskog, nezakonitog trošenja sredstava preko Fonda za nove tehnologije, preko Uprave za kapitalna ulaganja i preko svih drugih budžetskih razdela, i to je ono što je najvažnije“, izjavio je Mirović pred početak sednice Skupštine Vojvodine o rebalansu budžeta AP Vojvodine za 2016. godinu.

On je dodao da je novi plan da se krene u velike investicije u delu projekata koji su do sada bili na marginama, saopštio je Biro pokrajinske vlade za odnose s javnošću

„Najavili smo početak izgradnje nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, mnoge zajedničke projekte Uprave za kapitalna ulaganja i lokalnih samouprava, velike investicije u zdravstvu, poput nabavke tri angio-sale“, rekao je Mirović i ukazao na podatak da u Vojvodini trenutno funkcionišu samo dve, od juče tri angio-sale, dok u centralnoj Srbiji funkcioniše 20 angio-sala.

U delu razdela koji se tiču socijalne politike i obrazovanja nastaviće se sa programima koje ovogodišnji budžet, koji je donela prethodna vlada nije prepozno, kao što su: isplata naknade za treće dete, troškovi koji se tiču učeničkog standarda i drugo, naveo je on.

„Želimo da rebalansom pokrajinskog budžeta pokažemo već prve obrise nove politike, a da budžetom za 2017. godinu u potpunosti počnemo da sprovodimo novu politiku koju je Pokrajinska vlada zacrtala,“ rekao je Mirović.

On je još jednom ponovio da trošenje sredstava na bespotrebne i izmišljene projekte, zloupotrebe raznih fondova koji su služili kao forma za pranje novca – „više ovde ne stanuju“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Oblačno

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana