Mirković:Šta podrazumeva radikalizacija protesta 13.aprila? Tanjug

Objavljeno: 08.04.2019. 21:06 Izmenjeno: 08.04.2019. 21:06

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković, saopštio je večeras da su organizatori i finansijeri protesta zakazanog za 13. april, „tajkuni Ðilas, Jeremić i fašista Obradović“ krenuli sa agresivnim regrutovanjem ljudi koji će u tom protestu učestvovati.

 

Zbog svih građana Beograda i Srbije, naveo je Mirković, dužni su da nam, kao organizatori, kažu u kojoj formi će biti održan taj protest i šta podrazumevaju kada kažu da će tog dana, do kraja radikalizovati svoje proteste.

„Neka svim ljudima u Srbiji kažu da li je festival nasilja koji su započeli napadima na predsednicu Parlamenta Maju Gojković, radnike Gradske čistoće i policajce koji su obavljali svoj posao, novinarke Gordanu Uzelac, Maru Dragović, Ivanu Žigić, Barbaru Životić, Jovanu Jovančić, pozivima na silovanje premijerke Ane Brnabić, vešanje predsednika Aleksandra Vučića, divljanjem i napadanjem žena ispred Starog dvora, upadima sa motornom testerom u zgradu RTS-a, a završili u subotu ponovnim napadom na žene, prebijanjem starijeg čoveka, rušenjem, čupanjem, odnošenjem zaštitnih ograda i saobraćajnih znakova, bio svojevrstan trening za ono što planiraju i spremaju za subotu“.

Mirković je uveren da odgovore na ova pitanja nećemo dobiti i zato poziva sve građane da „ne nasedaju na provokacije crne trojke Ðilas, Jeremić, Obradović, ali i da ne budu oružje u ruci propalih političara koji se jedino i isključivo bore da se opet dočepaju vlasti i pune državne kase, koju će sa slašću poharati“.

Nakon konstantnog nasilja koje sprovode, smatra funkcioner SNS, učešće u bilo kakvom vidu kršenja zakona će biti svesno, ciljano i sa namerom i zato moli sve građane da u tome ne učestvuju.

„Uveren sam da će država i ovaj put odgovorno i u skladu sa zakonom očuvati mir i zaštiti sve građane koji ne misle kao fašista Boško Obradović, tajkuni Dragan Ðilas i Vuk Jeremić, ali i da će pokazati da krv, nasilje, maltretiranje i iživljavanje frustiranih propaliteta u liku i delu pomenute crne trojke, nikada i nigde u Srbiji neće biti dozovoljeno i proći nekažnjeno“, saopštio je Mirković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana