Mirković:Đilas ništa dobro nije uradio za BG Tanjug, Studio B

Objavljeno: 22.07.2019. 15:31 Izmenjeno: 22.07.2019. 15:43

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković izjavio je da lider SzS Dragan Đilas mesecima napada svaki projekat i rekonstrukciju u glavnom gradu bez ijednog argumenta, a kao gradonačelnik nije uradio ništa dobro za Beograd, osim što se lično dodatno obogatio.

foto Tanjug

To se, kaže Mirković, najbolje vidi na primeru afere sa rekonstrukcijom Bulevara kralja Aleksandra tokom koje su, kako tvrdi, prekršena dva zakona – o javnim nabavkama i o budžetskim finansijama.

“U toj aferi pronevereno je šest miliona evra, a Đilas do danas nije objasnio zašto su ti zakoni prekršeni“, rekao je Mirković na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada.

Podsetio je da SNS mesecima uporno postavlja pitanje kako je moguće da je od 74.000 evra, koliko je Đilas prijavio kada je ušao u politiku, za manje od deset godina stvorio imperiju od 25 miliona evra.

“Ako se uzme u obzir kako su trošene pare građana Beograda i da je samo u jednoj aferi pronevereno šest miliona evra, kao i da je Đilas bio ‘medijski car’, kako su ga zvali, da je prema izveštaju Verice Barać kontrolisao sve medije i trgovao sekundama na televizijama, što pokazuje i istraga o trgovini sekundama na RTS, korak smo bliže da otkrijemo kako je kao preduzetnik, kome su propale tri firme u Češkoj, napravio imperiju“, naveo je Mirković.

Dodao je da Đilas duguje izvinjenje i objašnjenje zašto je godinama lagao građane da se obogatio u Češkoj, kao i da bar jednom prizna da je “grešio i radio na štetu grada Beograda, a pre svega, građana“.

Mirković je najavio da će na sednici Skupštine grada Beogarda, zakazanoj za 25.jul, biti usvojen novi Statut grada i istakao da će na taj način SNS ispuniti još jedno obećanje dato građanima i pokazati da je toj stranci interes građana na prvom mestu.

Novim Statutom, dodao je, opštine će biti podeljene na gradske i prigradske, a opštinama će biti date i veće ingerencije.

“Najvažnije je što se moć odlučivanja građana više približava mestu njihovog života“, rekao je Mirković.

Na dnevnom redu predstojće sednice gradskog parlamenta biće i rebalans budžeta koji će, istakao je Mirković, pokazati i dokazati da se grad Beograd ubrzano razvija, a nezaposlenost smanjuje.

Budžet je uvećan za 5,4 milijardi evra od čega će, naglasio je Mirković, dve milijarde dinara biti izdvojeno za predškolske ustanove, oko milijardu za puteve i ulice, dok će 700 miliona dinara za javni prevoz, a 40 miliona dinara za postupke vantelesne oplodnje.

“Na taj način pokazujemo da dobro radimo, da štedimo i imamo novca, ali i da mislimo na svaki deo Beograda i na sve građane“, kazao je Mirković.

Pozvao je odbornike SzS-a da se vrate u gradski parlament i da u toj insticiji diskutuju i razmenjuju argmente i prestanu da budu “tastatura opozicija“.

Mirković je podsetio da su odbornici mandat dobili od građana i da su za to plaćeni navodeći da je samo u julu svaki od odbornika SzS prihodovao 70.000 dinara, a da se nije pojavio ni na jednoj sednici skupštine niti na sastanku bilo kog radnog tela.

“To je sramota i zato apelujem na njihovu svest, ako je imaju, da se vrate i da u gradskoj skupštini diskitujemo o svemu i argumentima pokažemo ko više voli Beograd, ko više vodi računa o Beograđanima i ko se više trudi i radi da Beograd napravimo onakvim kakvim svi želimo“, naveo je Mirković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana