Mirković:Ðilas ne može nikoga da obmane Tanjug

Objavljeno: 16.10.2020. 14:32 Izmenjeno: 16.10.2020. 14:32

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković ocenio je da Dragan Ðilas ne može nikoga da obmane svojom demagogijom i da o ekonomiji ne može da govori neko ko je najodgovrmniji za njeno uništavanje kao i za zaduživanje.

„Piskaranjem brojki po tabli u koje ni sam nije siguran misli da ostavlja ozbiljan utisak, da šalje sliku nekoga kome je stalo, ali nikako da shvati da mu građani više ne veruju, jer je svoju priliku da uradi nešto za građane proćerdao, a sebi obezbedio milione na računima“, ukazao je Mirković u saopštenju.

On kaže da je bizarno, što o zaduživanju govori Ðilas koji je Beograd zadužio za 1,2 milijarde evra, koji je iza sebe ostavio pet milijardi duga za socijalna davanja, oštetio 15.000 porodica jer im je duplo naplaćivao vrtiće…

„Interesantno bi bilo da nam baš tako na toj istoj tabli, jer kako kaže voli brojeve, objasni kako se to trgovinom sa državnom televizijom dok ste na državnoj funkciji, vaša firma obogati za 619 miliona evra, ili da na toj tabli napiše kako se to od propalog preduzetnika sa 74.000 evra postaje tajkun od 25 miliona evra u nekretninama“, naveo je Mirkovići ddoao da Ðilas ove činjenice neće objasniti.

Dodaje da Ðilasu ni naknadna pamet neće pomoći da politički preživi, jer sve ovo o čemu danas priča mogao je da sprovede kada je bio vlast, ali to nije radio i imao je preča posla-sebe da obogati.

„Aleksandra Vučića izabrao je narod zato što je konačno Beograd i Srbiju stavio na noge, ekonomski ojačao, povećao plate, penzije, investicije i infrastrukturno ih razvio na svakom koraku, pa prazne priče Dragana Ðilasa ostaju samo njemu jer na kraju, samo sebe još može da obmane i nikog više“, poručio je Mirković, saopštio je Gradski odbor SNS.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas ranije danas na konferenciji za novinare izneo je tvrdnju da je Srbija zadužena 50,4 milijarde evra komentarišući kao spornu ocenu iz izveštaja Evropske komisije u kojoj je pohvaljen ekonomski napredak Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 17°C

Slaba kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana