Mirković: Đilasov plan za KiM čista demagogija Studio B, Tanjug

Objavljeno: 19.09.2019. 13:55 Izmenjeno: 19.09.2019. 14:09

Jedini plan predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa za Kosovo i Metohiju je da se i preostalo stanovništvo koje tamo živi raseli, ocenjuje šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković.

„Neverovatno mi je da Ðilas nudi neki novi plan koji sa realnošću nema veze i koji je jedna čista demagogija, a koji je još jedan u nizu pokazatelja kako olako shvata politiku i probleme sa kojima se suočavaju Srbi na KiM“, rekao je Mirković na konferenciji za medije komentarišući plan koji je Ðilas danas predstavio.

Paradoklasno je što, kaže Mirković, Ðilas govori o rešavanju kosovskog problema, u čije je vreme njegov saradnik Vuk Jeremić pravio granicu između Srba i Srba, kada je pitanje KiM prebačeno iz UN-a u EU, kao i kada je Jeremić postavio pitanje o nezavisnosti tzv. Kosova pred Međunarodnim sudom pravde.

„Odgovor Međunarodnog suda pravde bilo je na strani nezavisnosti tzv. Kosova i time je ta takozvana nazavisnost dobila legitimitet, na šta se Hašim Tači i Ramuš Haradinaj i danas pozivaju i tom odlukom nam mašu u svim institucijama gde god da pokušavaju da od Kosova naprave stvarnu državu“, rekao je Mirković.

Čije interese Ðilas zastupa, smatra Mirković, najbolje pokazuje činjenica da je Redžep Hoti, prvi saradnik Tačija i Haradinaja, zajedno šetao sa pristalicama „1 od 5 miliona“ u Novom Pazaru.

„Ðilas se na KiM kreće bez ikakve pratnje, daje intervjue za njihove medije na naslovnoj strani, dok naša deca strepe kada odlaze u školu, kamenuju se naši kombiji i autobusi…“, naveo je Mirković.

On se osvnuo i na izjave koje su danas predstavnici Odborničke grupe SzS izneli ispred opštine Zvezdara o ugovoru sa izvođačem za Trg Republike i kazao da je njihova politika zasnovana na iznošenju neistina i da je to, kako kaže, nastavak njihove neodgovorne politike.

„Ne znam kako uzeti za ozbiljno izjavu Nikole Jovanovića koji se lažno predstavljao kao šef najveće odborničke grupe u sastavu grada koju čine 18 odbornika, dok SNS čini čak 60 odbornika, koji se nije pojavio ni na jednoj sednici i kome je šef milioner Vuk Jeremić učesnik jedne od najvećih svetskih korupcionih afera“, naveo je Mirković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak

Trenutna temperatura °C

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 29°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana