SNS: Ðilas nastavlja s lažima i demagogijom Tanjug

Objavljeno: 04.09.2020. 17:42 Izmenjeno: 04.09.2020. 18:22

Sasopštenja Srpske napredne stranke na Đilasove lažne optužbe

Mali: Ðilas se ostrvio na dokazane rezultate Srbije

Ministar finansija Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali odbacio je kao neosnovane ocene lidera Stranke Slobode i pravde Dragana Ðilasa ekonomskih rezultata Srbije i pregovora u Vašingtonu.

“On se drznuo da govori o prosečnoj plati u Srbiji, koja je danas veća nego ikada ranije. Govori da je prosečna plata od 500 evra neuspeh, a pominje i minimalnu cenu rada, koja je upravo zahvaljujući reformama poslednjih godina kontinuirano rasla“, navodi se u izjavi Malog koju je prosledilo Ministarstvo finansija.

On ističe da je minimalna zarada za vreme Ðilasa iznosila 15.660 dinara, dok je sadašnji minimalac skoro ddvostruko veći.

„Zaista niko ne može da kaže da se seća Ðilasovih fantazmi o odličnom životu dok je on sa svojom kamarilom vladao Srbijom. Ali, većina se seća da je taj političar svima nama u amanet ostavio dug od 619 miliona evra dok je bio na vlasti, da je Beograd ugušio u dugovima od 1,2 milijarde evra”, navodi se u izjavi Malog.

Dodao je da su posle Ðilas bile neophodne teške reforme da bi se Srbija dovela u red.

Istakao je da su ekonomski pokazatelji Srbije odlični i pored krize koja je pogodila ceo svet, i da se nada da će u što skorijem periodu plate značajno porasti, što je i predviđeno planom “Srbija 2025” po kome će prosečna plata iznositi 900, a penzija oko 430 evra.

“Ðilasa boli svaki uspeh Srbije, boli ga da prizna da je iza sebe ostavio jedno veliko ništa, odnosno još više od toga – debeo minus, koji smo mi morali da nadoknadimo i zbog čega smo bili prinuđeni na teške reforme”, naveo je Mali.

Dodao je da je Srbija danas dovoljno jaka i stabilna da izdrži sve pritiske i posledice pandemije virusa korona.

“Njemu smeta i to što je Srbija bila spremna i u mogućnosti da izađe na međunarodno finansijsko tržište odmah po izbijanju pandemije koronavirusa. Reakcija je bila brza i efikasna i obezbedili smo veliki iznos novca, da bismo spasili radna mesta, plate zaposlenih i privrede u celini“, naveo je Mali.

Takvo reakcija, ocenio je, ima za posledicu rekordno nisku nezaposlenost od 7,3 odsto.

„Inače, dobru reakciju države potvrdio je i Međunarodni monetarni fond kao i rejting agencije”, naveo je Mali.

Ministar, koji trenutno boravi u Vašingtonu, kao član delegacije Srbije koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić, u pregovorima sa Prištinom, kaže i da je sraman lažni patriotizam Ðilasa, posebno u ovako teškom trenutku za Srbiju.

“Ponašanje tog lažnog patriote je cirkus, jer je očigledno da ne razume koliko je izazova još pred nama i koliko je neophodno da se postignu, pre svega ekonomski dogovori, koji će podići čitav region. Ali, kako bi on to i razumeo, kada vodi računa isključivo o tome da što više uveća svoje bogatstvo”, navodi se u izjavi Siniše Malog.

Mirković: Ðilas nastavlja s lažima i demagogijom

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković optužio jepredsednika opozicione Stranke slobode i pravde (S SP) Dragana Ðilas da i dalje nastavlja „s besomučnim lažima i najprostijom demagogijom“, i to u trenutku kada u Vašingtonu delegacija Srbije predvođena Aleksandrom Vučićem ima jedne od najznačajnih pregovara u poslednjih nekoliko decenija i čini sve da se sačuva interes zemlje.

„Neverovatno je da koliko god puta bude uhvaćen u laži i prevari, on nastavlja po starom. Sramotno je što se Ðilas danas ismeva prosečnom platom, jer dok je on bio šerif u Beogradu taj prosek je bio 460 evra, dok je taj iznos danas 634, pa se nameće pitanje dokle može ići to njegovo licemerstvo i vređanje zdravog razuma“, naveo je Mirković u saopštenju za javnost.

On je podsetio i da su „plate lekara u vreme Ðilasove vlasti bile na nivou današnjih plata medicinskih sestara, a da su pojedine zdravstvene ustanove više ličile na štale nego na mesto u kome ćete potražiti i dobiti pomoć“.

„Svoju drskost i bahatost Ðilas je ponovo demonstrirao hvaleći se time kolike plate su imali zaposleni u njegovim firmama, a naravno ni ovaj put nije istakao da su te plate kao i njegovo silno bogatstvo omogućeni upravo na štetu građana Srbije, jer je tada kao vlast trgovao sekundama na državnoj televiziji RTS-u i tako omogućio prihod od čak 619 miliona evra“, naveo je Mirković.

„Loša demagogija, isprazne priče više nemaju efekta jer građani Beograda i Srbije znaju da se jedino Aleksandar Vučić i SNS bore za bolje sutra svih ljudi u našoj zemlji. Kako se danas u Vašingtonu bori tako i svakog dana na svakom mestu, jer za Aleksandra Vučića od stabilne, uspešne i napredne Srbije nema ničeg bitnijeg“, zaključio je Mirković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana