Mirković: Ðilas da objasni kako je zaradio novac Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 12. 07. 2019. 16:15:23

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković kaže da je neverovatno da Dragan Đilas može da izjavi da sada ima manje novca nego kada je ušao u politiku.

„Prebogati tajkun Dragan Ðilas svoju histeriju i nervozu zbog istrage oko trgovine sekundama na državnoj televiziji sa njegovim firmama, a u vreme dok je bio visoki državni i funkcioner DS-a, ne može da sakrije pa je počeo da laže još više nego obično. Dakle, Ðilas i dalje ne daje odgovor kako je od 74.000 evra koje je doneo iz Češke došao do toga da sada u nekretninama ima 25 miliona evra“, naveo je Mirković u saopštenju.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas odbacio je kao neistinu da je od nekretnina zaradio 25 miliona evra i tvrdi da je danas njegova imovima ista kao i kad je ušao u politiku, a možda, kaže, čak i manja.

Mirković je rekao da Ðilas treba da objasni kako je 1.649 kvadrata, koji vrede 25 miliona evra koje danas ima, manje od ženine kuće od 100 kvadrata iz koje je počeo svoju političku karijeru 2004. godine i kako se za manje od deset godina od slabog preduzetnika postaje jedan od najbogatijih ljudi u ovom delu Evrope.

„Kako se sada ispostavlja, njegove tri firme iz Češke koje su ugašene ili u procesu likvidacije obezbedile su mu 74.000 evra dok je ove silne, prijavljene milione evra, sticao paralelno dolaskom u DS i na vlast“, naveo je Mirković.

On kaže da je Verica Barać pisala da je Ðilas medijiski magnat i da je zarobio sve medije.

„Za sva pitanja i provere stojim uvek na raspolaganju Draganu Ðilasu, tom propalom političaru, ali samo pod dva sitna uslova. Prvi je da kada se ponovo dokaže da laže, povuče se iz političkog života jednom za svagda, a drugi, samo da svim građanima Beograda i Srbije, prostom matematikom i brojkama, za koje sam kaže da je stručnjak, objasni kako je od propalog preduzetnika sa tri ugašene ili u procesu gašenja firme koje su zaradile svega 74.000 evra došao do 25 miliona evra u nekretnintama, koje je on lično prijavio“, naveo je Mirković.

On je naveo da Ðilas neće moći da zaustavi istragu o zloupotrebama u RTS.

„Taj dan sa nestrpljenjem očekujemo kao i dan izbora kada će politika razvoja, napretka, novih fabrika i radnih mesta koju sprovodi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka još jednom ubedljivo pobediti politiku laži, mržnje, nasilja, afera i nesposobnost koju predstavljaju Ðilas, Jeremić, Obradović i ostali njima slični“, naveo je Mirković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 32°C
Min: 19°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana