Minitar bez portfelja, Đorđe Milićević posetio je Udruženje „Panonka“ u Pančevu povodom Međunarodnog dana žena.

Objavljeno: 08.03.2023. 18:07 Izmenjeno: 08.03.2023. 18:07

  Veoma je važan humanitaran rad ovog Udruženja, njegovo učešće na manifestacijama, kao i stalno usavršavanje i aktivno učešće na seminarima.

Svim damama želim srećan Osmi mart, ali ne samo danas, nego uvek treba da Vam pružamo pažnju i podršku, da se zajedno borimo za rodnu ravnopravnost i otklanjanje svih vidova diskriminacije. Posebno treba da ohrabrimo sve one žene koje se suočavaju sa nasiljem i koje zbog straha ili nerazumevanja sredine, ćute o tome, da progovore, jer sistem i institucije su tu da ih zaštite. To je i društvena odgovornost svih nas, da uz vaspitanje i edukacije ukažemo koliko je važno međusobno poštovanje, jednakost i razumevanje, rekao je Milićević.

Ovom prilikom ministar Đorđe Milićević razgovarao je sa ženama iz Udruženja o aktivnostima kojima se bave i na koje su ponosne. To su obuke za tkanje, šivenje i licencirane tehnike. Ono po čemu se ovo Udruženje izdvaja jesu radionice za decu i mlade, žene sa sela, žene u izbeglištvu, žene romske nacionalnosti i nezaposlene osobe.

Veoma je važan humanitaran rad ovog Udruženja, njegovo učešće na manifestacijama, kao i stalno usavršavanje i aktivno učešće na seminarima.

Prilikom posete ministra Đorđa Milićevića afirmisan je cilj ovog Udruženja, a to je negovanje starih zanata i tradicionalnih tehnika izrade rukotvorina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana