Ministarstvo sprema prijem 1.000 novih pripadnika policije Tanjug

Objavljeno: 30.08.2018. 13:52 Izmenjeno: 31.08.2018. 08:38

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Sremskoj Kamenici sa polaznicima 17. i 18. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, gde je najavio da Ministarstvo sprema prijem 1.000 novih pripadnika.

Stefanović je kazao da je Centar za osnovnu policijsku obuku kamen temeljac razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova u kome mladi policajci dobijaju ozbiljna policijska znanja koja će primeniti u praksi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova sprema prijem za 1.000 novih pripadnika Ministarstva, rekao je Stefanović i dodao da će prijem biti pre svega u redovima policije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Novi pripadnici će, kako je rekao ministar zameniti kolege koje su otišle u penziju ili su prešli u druge organizacione jedinice.

Ministar je istakao da polaznici u Centru za osnovnu policijsku obuku stiču znanja i veštine koje će tokom redovnih aktivnosti, rada policije u zajednici i razgovora sa ljudima uvek moći da primene.

„Kroz rad u policijskim upravama, stanicama, jedinicama, kroz obaveštajno vođen model rada policije i kroz policiju u zajednici, ovi mladi ljudi steći će i iskustvo koje je neophodno da postanu policajci koji su uvek na usluzi građanima Srbije“, naveo je ministar.

Dodao je da Ministarstvo želi da policija bude savremen mehanizam koji pruža uslugu građanima i garantuje bezbednost.

„Naš zadatak je da Srbija bude sigurna, a obuka policijskih službenika, treninzi i sticanje novih veština nezaobilazan su proces u tome“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova stalno radi na razvoju, unapređenju kadrova, ali i sprovođenju obuka i treninga za policijske službenike, koji će im omogućiti sticanje novih znanja.

„Kroz karijerni razvoj svaki policajac ima jednaku priliku da bude i među starešinama i da pokaže građanima Srbije kako se voli zemlja i kako se čuva njena sigurnost i bezbednost“, istakao je Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana