Ministarstvo rada: Pokrenut E-vodič o pravima zaposlenih u Srbiji Beta

Objavljeno: 13.05.2020. 16:22 Izmenjeno: 13.05.2020. 16:22

Resorni ministar Zoran Djordjević istakao je da se rad njegovog Ministarstva bazira na podjednakoj brizi o svim gradjanima i ostvarivanju njihovih prava koja im po zakonu pripadaju.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije saopštilo je  da je pokrenulo aplikaciju „E-vodič o pravima zaposlenih“ u vreme epidemije virusa COVID 19, u cilju bolje zaštite i ostvarivanja prava svih zaposlenih gradjana u skladu sa odredbama Zakona o radu.

„Upravo zbog toga, i u vreme epidemije, želeli smo da pružimo svu neophodnu pomoć našim zaposlenima da ostvare sva svoja prava. Svi oni koji su morali u vreme vanrednog stanja, a i nakon njega, da rade od kuće, zbog toga što pripadaju najugroženijoj grupi stanovnika, roditelji su dece do 12 godina ili su bili u nemogućnosti da zbog obustavljenog prevoza dolaze na posao, kao i svih drugih opravdanih razloga, treba da znaju koja su njihova prava“, kazao je Djordjević.

Dodao je da novoj aplikaciji, koja se nalazi na sajtu Ministarstva, na veoma jednostavan način, mogu da pristupe svi koji žele da provere svoj status, unosom traženih podataka.

Ministar je rekao i da ukoliko bilo ko zaključi da mu je neko pravo uskraćeno, to može da prijavi inspekciji rada pozivom na 0800/300-307 ili na mejl adresu inspekcija@minrzs.gov.rs ili kontrola@minrzs.gov.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana