Ministarstvo rada: Bez većih problema Tanjug

Objavljeno: 05.04.2020. 14:05 Izmenjeno: 05.04.2020. 14:05

Nakon pojave korona virusa u Domu za stare u Zemunu, u ostalim domovima u Srbiji, kako državnim, kojih je 74, tako i privatnih 227, nema nikakvih problema niti slučajeva oboljevanja od korona virusa, navode u Ministarstvu rada.

Po dobijanju informacije da se u Domu na Umci pojavio korona virus, korisnici su pregledani i ispostavilo se da je problem bakteriološke prirode, kažu za Tanjug u Ministarstvu.

Korisnici su počeli da piju antibiotike, nemaju temperaturu, ali je obavljeno testiranje kako bi postojala sigurnost da se ne radi o korona virusu.

Što se tiče oboljevanja korisnika i osoblja u Domu za stare „Doživeti stotu“, u Ministarstvu navode da su preduzeli sve mere, a Gradski zavod za javno zdravlje doneo je odluku da ti korisnici budu odmah izolovani.

U međuvremenu su testirani i ostali radnici i korisnici i ispostavilo se da je njih šest bilo pozitivno, iako nisu imali nikakvih simptoma, kažu u Ministarstvu.

Svi radnici su u izolaciji i njihovo stanje će se pratiti.

U Ministarstvu navode da će ostalih 11 korisnika biti prebačeno u drugi Dom koji je potpuno odvojen i da će biti pod posebnim nadzorom, iako su negativni na korona virus.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević rekao je sinoć da se stanje obolelih prati iz časa u čas.

Rekao je da se ranije registrovani radnici koji su pozitivni na virus korona nalaze u izolaciji, dok su korisnici doma koji su takođe pozitivni na taj virus smešteni u bolnice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana