Ministarka Popović zahvalila građanima na iskazanoj političkoj zrelost Tanjug

Objavljeno: 17.01.2022. 15:20 Izmenjeno: 17.01.2022. 15:39

„U predstojećem periodu Ministarstvo pravde biće posvećeno pripremi seta zakona čije je donošenje neophodno za sprovođenje promena Ustava i njihovo uvođenje u pravni život Srbije, pre svega Zakona o sudijama, Zakona o uređenju sudova, Zakona o Visokom savetu sudstva, Zakona o javnom tužilaštvu i Zakona o Visokom savetu tužilaštva“, poručila je ministarka pravde.

Ministarka pravde Maja Popović zahvalila je građanima na iskazanoj političkoj zrelosti na referendumu i čestitala potvrđivanje Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

„Izbor građana Srbije će omogućiti nezavisnije sudstvo i samostalnije javno tužilaštvo, brže i jeftinije ostvarivanje i zaštitu prava pred sudovima i suđenje u razumnom roku. Ove promene Ustava povećaće pravnu sigurnost, koja će uticati na veći priliv stranih investicija, što će posledično dovesti do povećanja životnog standarda i ekonomskog napretka Srbije“, navela je ministarka.

Dodala je da će odluka na referendumu omogućiti modernizaciju i veću efikasnost pravosuđa, ali i veću odgovornost sudija i javnih tužilaca.

„Građani Srbije su pokazali da promenama Ustava žele da otvore vrata daljoj reformi u oblasti vladavine prava“, navela je Popović dodajući da će ministarstvo odmah posle proglašenja Akta o promeni Ustava u Narodnoj skupštini preduzeti naredne korake u procesu reforme u oblasti vladavine prava.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 35°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana