Ministarka Popović s ambasadorom Žiofreom o pravosuđu, Poglavlju23 Tanjug

Objavljeno: 22.02.2022. 18:11 Izmenjeno: 22.02.2022. 18:11

Tema sastanka bilo je i unapređenje saradnje posredstvom buduće projektne podrške.

foto Tanjug

 

Ministarka pravde Maja Popović razgovarala je sa ambasadorom i šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom o realizaciji aktivnosti iz Revidiranog akcionog plana za Poglavlje 23, a posebno o radu na setu pravosudnih zakona koje je potrebno doneti radi usklađivanja sa nedavno usvojenim promenama Ustava.

Popović je zahvalila Evropskoj uniji na podršci koju godinama unazad pruža Ministarstvu pravde u pogledu jačanja kapaciteta ne samo Ministarstva, već i svih institucija nadležnih za sprovođenje aktivnosti iz ovog akcionog plana.

Ambasador Žiofre je čestitao Srbiji na ustavnim reformama i izrazio nadu za dalom pravovremenom i efikasnom primenom i usklađivanjem relevantnog zakonodavstva, u bliskoj saradnji sa Venecijanskom komisijom i inkluzivnim procesom konsultacija sa zainteresovanim stranama.

Ambasador je ponovio da pored reformi pravosuđa Evropska unija podstiče Srbiju da ubrza reforme u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On je dodao da su vladavina prava i nezavisnost sudstva izuzetno važni za Srbiju i njen proces pristupanja i ponovio da će EU nastaviti da pruža podršku na tom putu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana